Ελλάδα

Γηροκομείο Χανιά: 22 ώρες απολογίες και 4 προφυλακίσεις για το κολαστήριο

Γηροκομείο Χανιά: 22 ώρες απολογίες και 4 προφυλακίσεις για το κολαστήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Προφυλακίστηκαν οι δύο ιδιοκτήτριες, μητέρα και κόρη και δύο γιατροί Ελεύθεροι υπό όρους, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Στις πέντε τα ξημερώματα, ύστερα από 22 ώρες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις απολογίες των επτά συλληφθέντων για τους βασανισμούς και τους θανάτους στην ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, στα Χανιά.

Ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προσωρινή κράτηση των δυο ιδιοκτητριών του κολαστηρίου και των δυο γιατρών, ενώ άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους δυο νοσηλευτές και τον διοικητικό υπάλληλο της μονάδας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έκαναν αποδεκτά τα αιτήματα για εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, ατόμων που φιλοξενούνται στη δομή, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να τους κατηγορούν ότι προτίμησαν την ταχύτητα και όχι τη δικαιοσύνη.

Στον ανακριτή επτά για την υπόθεση του κολαστηρίου ηλικιωμένων στα Χανιά |  Ειδησεις | Pagenews.gr

Οι 7 απολογούνταν επί 22 ώρες

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε από τις 7 το πρωί του Σαββάτου και διήρκεσε μέχρι τις 5.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι ιδιοκτήτρια και η συνδιαχειρίστρια κόρης της, ο γιατρός που ήταν και υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας στα Χανιά και ο ψυχίατρος της μονάδας του τρόμου. 

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ξεκίνησαν με εκείνες των δύο ιδιοκτητριών της μονάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μητέρα και κόρη χαρακτήρισαν σκευωρία τις καταγγελίες, υποστήριξαν ότι πίσω από αυτές υπάρχουν οικονομικά κίνητρα, μίλησαν για ασαφές κατηγορητήριο, ενώ άφησαν αιχμές και για τις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες.

Πολύωρη ήταν η απολογία του κατηγορουμένου ιατρού της μονάδας, ο οποίος όχι μόνο είχε υπογράψει τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων, αλλά είχε και την ευθύνη για την υγεία όλων των φιλοξενούμενων στο γηροκομείο, που είχαν υποστεί απίστευτη κακομεταχείριση, στερήσεις, αμέλεια και πρωτοφανή σκληρότητα.

Λιγότερες ήταν οι ερωτήσεις του ανακριτή στους δύο νοσηλευτές και τον διοικητικό υπάλληλο.

Οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από την μία μετά τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια για περισσότερες από 2 ώρες ανακριτής και εισαγγελέας συζητούσαν για το πόσοι και ποιοι πρέπει να κρατηθούν προσωρινά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments