Ελλάδα

Γηροκομείο στα Χανιά: Η ώρα των απολογιών – Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Γηροκομείο στα Χανιά: Η ώρα των απολογιών – Ένταση έξω από τα δικαστήρια
Απολογήθηκαν τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους για το γηροκομείο της φρίκης στα Χανιά - Για σκευωρία μιλούν οι ιδιοκτήτριες

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα τους Σαββάτου οι μαραθώνιες απολογίες των τεσσάρων από τους επτά κατηγορουμένους για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Συγκεκριμένα απολογήθηκαν η μητέρα και η κόρη της που είναι ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, ο ψυχίατρος αλλά και ένας υπάλληλος της μονάδας ενώ οι υπόλοιποι τρεις (ένας γιατρός και δύο υπάλληλοι) αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με το Cretapost. Μετά το τέλος των απολογιών θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή όχι των συλληφθέντων.

«Όλα είναι προϊόν σκευωρίας»λένε οι κατηγορούμενοι

Αυτό υποστήριξαν οι συλληφθέντες και ειδικά η μητέρα και η κόρη στις οποίες ανήκει το γηροκομείο, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του ανακριτή ως προς τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας για 29 περιπτώσεις ηλικιωμένων καθώς και για 8 απόπειρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, κατατέθηκαν στοιχεία τα οποία είναι ικανά, όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους Νίκος Ρουσόπουλος, να ανατρέψουν πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου.

«Βρέθηκαν επίσης και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος ενώ παράλληλα επεσήμανε πως και οι δύο γυναίκες ανέφεραν ενώπιον του ανακριτή πως «όλα αυτά είναι ένα προϊόν σκευωρίες». Μάλιστα, προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουμε ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα».

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων είπε ότι υπάρχουν και καταθέσεις άλλων συγγενών πως όλα ήταν καλά με τους ηλικιωμένους που έμεναν στο γηροκομείο.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες του Γηροκομείου κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης όλης της ποινικής διαδικασίας.

Ένταση από συγκεντρωμένους έξω από δικαστήρια

Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο έξω από τα δικαστήρια στα Χανιά.

Μάλιστα, επικράτησε και ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων κι αυτό διότι στο προαύλιο ήταν τόσο υποστηρικτές των κατηγορουμένων όσο και υποστηρικτές των ανθρώπων που έκαναν τις καταγγελίες.

Κατά την αποχώρηση της ιδιοκτήτριας οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κραυγές αποδοκιμασίας ενώ οι υποστηρικτές του γηροκομείου φώναζαν «αθώοι, αθώοι».

Μία πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου ξέσπασε μόλις είδε τις ιδιοκτήτριες .

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία έχει καταθέσει στις αρχές για τα όσα είδε τον καιρό που δούλευε στο γηροκομείο, άρχισε να φωνάζει κατά των ιδιοκτητών, λέγοντας πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα ανοίξει το στόμα της γιατί έχει να πει πολλά. Παράλληλα, στράφηκε και κατά των συναδέλφων της αποκαλώντας τους προδότες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments