Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εκτός σχολείου οι δύο καθηγητές που καταγγέλλονται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Θεσσαλονίκη: Εκτός σχολείου οι δύο καθηγητές που καταγγέλλονται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης επικοινώνησε με την οικεία Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύλλογο Διδασκόντων, ζητώντας να ερευνήσουν το θέμα.

Προσωρινά εκτός σχολείου, με παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, τέθηκαν οι δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλονται από μαθήτριες για σεξουαλική παρενόχληση.

Από το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του σχολείου προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση για την υπόθεση, που όπως λένε συμβαίνει εδώ και χρόνια. Γονείς μαθητριών που βρέθηκαν στο σημείο υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από καταγγελίες γονέων. Μαθητές που συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο έκαναν λόγο για πολλά περιστατικά παρενόχλησης προς μαθήτριες, με τους ίδιους να υποστηρίζουν ότι έβλεπαν πολλές φορές την απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή στις συμμαθήτριες τους. Οι μαθητές ανήρτησαν στην πόρτα του σχολείου χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να είπαν οι καθηγητές.

Στους δύο εκπαιδευτικούς χορηγήθηκε ολιγοήμερη άδεια, προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα, ενώ ο Αλέξανδρος Κόπτσης επικοινώνησε με την οικεία Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σύλλογο Διδασκόντων, ζητώντας να ερευνήσουν το θέμα.

«Με το που ενημερωθήκαμε έχουμε δώσει εντολή για έρευνα σε βάθος και απόδοση ευθυνών όπου και αν υπάρχουν. Γνωρίζετε την ευαισθησία που έχουμε σε αυτού τους είδους τα θέματα, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση ή να ανεχθούμε τέτοιου είδους φαινόμενα εάν και εφόσον υπάρχουν», τόνισε o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments