Ελλάδα

Ραγίζει καρδιές η αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ραγίζει καρδιές η αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς
"Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα", δηλώνει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Δύο τραγικές φιγούρες. Δύο μητέρες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους αλλά τις ένωσε ο πόνος για τη δολοφονία των παιδιών τους. Ο λόγος για τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και εκείνη της Γαρυφαλλιάς που έχασαν με φριχτό τρόπο τη ζωή τους.

Σήμερα πραγματοποιείται η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη και οι γονείς της, Γιάννης Τοπαλούδης και η σύζυγός του, Κούλα έφτασαν στο δικαστήριο. Όταν η μητέρα της Ελένης είδε τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει πριν από τη δίκη, έπεσε μέσα στην αγκαλιά της και άρχισε να κλαίει. Οι φωτογραφίες τους έξω από το δικαστήριο να κλαίνε η μια στην αγκαλιά της άλλης, ράγισαν καρδιές.

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή», δήλωσε η Κυριακή Τοπαλούδη. Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ζήτησε να μην μειώνονται τα ισόβια, με αφορμή την εκδίκαση σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών της υπόθεσης της δολοφονίας της κόρης της.

Light δολοφονία δεν υπάρχει – Θα τα φέρω όλα τούμπα

«Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω», είπε εμφανώς ταραγμένη.

Η Κυριακή Τοπαλούδη, με πόνο ψυχής δήλωσε: «Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης».

Γιάννης Τοπαλούδης: Βιώνουμε ξανά τα βασανιστήρια της Ελένης

Ο Γιάννης Τοπαλούδης φανερά αναστατωμένος από το γεγονός ότι πρέπει να αντικρίσει ξανά τους δολοφόνους του παιδιού του, προσδοκά να αποδοθεί για ακόμα μία φορά δικαιοσύνη. Σε συνέντευξή του στη Realnews είπε μεταξύ άλλων: «Όπως κάθε γονιός σε ανάλογη θέση με εμάς -και δυστυχώς είναι πολλοί πλέον αυτοί οι γονείς, διαρκώς αυξάνονται αντί να μειώνονται οι οικογένειες που δεινοπαθούν- προσδοκούμε να διατηρηθεί η πρωτόδικη ποινή, χωρίς κανένα απολύτως ελαφρυντικό και, μάλιστα, ομόφωνα. Δεν το περιμένουμε μόνο εμείς, αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, που μας συμπαραστέκεται καθημερινά», λέει ο Γ. Τοπαλούδης και χαρακτηρίζει «οξύμωρη» τη διαδικασία του δικαστικού συστήματος.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν γίνεται οι δολοφόνοι και οι βιαστές που θέλουν να μειώσουν τις ποινές τους, ενώ πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί και μάλιστα ομόφωνα, όπως στη δική μας περίπτωση, να μας τραβολογούν ξανά στο Εφετείο. Να πληρώνουμε, για ακόμα μία φορά, ηθικά και οικονομικά. Είχαμε δύο παιδιά, τώρα μας άφησαν με ένα. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό; Η τιμωρία πρέπει να είναι τιμωρία. Τελεία και παύλα», αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments