Άποψη

Αλλάζει στάση ο Τσίπρας – Γίνεται το «πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλάζει στάση ο Τσίπρας –  Γίνεται το «πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για τον Αλέξη Τσίπρα που αλλάζει ρότα  θέλοντας να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Την ιστορική φράση του Ήλια Ηλίου φαίνεται πως ενστερνίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική στάση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πληθύνει τις παρουσίες του στη Βουλή. Εμφανίζεται πολύ συχνά και με κάθε αφορμή. Συναντάται με το πρέσβη των ΗΠΑ, επικοινωνεί και ενισχύει τις διεθνείς επαφές του, επισκέπτεται περιοχές της Αττικής και οργανώνει ταξίδια σε όλη την Ελλάδα.

Πολιτικοί κύκλοι θεωρούν πως επιδιώκει να χτίσει ένα διαφορετικό, πρωθυπουργικό προφίλ. Προφανώς και ενόψει εκλογών. Όπως, μάλιστα, λέγεται, στο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι  Πάιατ, του υπενθύμισε τη κυβερνητική πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος ως πρωθυπουργός τόσο για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων όσο και σε διεθνές επίπεδο. Τονίζοντας πως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ολοκληρώσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τη συμφωνία για την Αλεξανδρούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει ρότα  θέλοντας να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Τόσο εντός όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Με θεσμικό τρόπο και με πρωτοβουλίες που εδράζονται και εκ του ρόλου του, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ως πρώην πρωθυπουργού. Λέγεται, μάλιστα, πως μέχρι και την επίσημη ανακήρυξη των εκλογών, θα παρευρίσκεται στη Βουλή αδιαλείπτως και θα παρεμβαίνει κατά το δοκούν σε  κορυφαία και όχι μόνο ζητήματα. Η σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή για τον ΕΦΚΑ, έγκειται ακριβώς σε αυτή τη βάση καθώς για τον ίδιον πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα και ιδεολογικής κοινωνικής πολιτικής.

Γεννηματά

Δεν είναι, όμως, λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να στείλει και μηνύματα και στη βάση του κόμματος καθώς το τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι παραφωνίες. Τόσο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας όσο και σε θέματα αντιπολιτευτικής στρατηγικής. Επιθυμεί, λένε οι ίδιοι κύκλοι, να ενισχύσει πως η φωνή και «εικόνα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος και όχι όλοι όσοι λειτουργούν με προσωπική διάθεση. Δεν είναι τυχαίο, λένε πως ο,Αλέξης Τσίπρας διατηρεί μια διακριτική και θετική στάση απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και γενικώς προς τη φιλοσοφία της μεσαίας τάξης. Σταθερότητα, αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, αξιοκρατία.

Οι ισορροπίες, βέβαια, είναι ευαίσθητες. Και το πολιτικό ρίσκο πολύ μεγάλο καθώς η εικόνα του σύγχρονου Ιανού- του Θεού με τα δυο πρόσωπα- τις πλείστες φορές έχει αρνητικό πρόσημο στη πολιτική. Εξάλλου οι εποχές με την ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού δεν είναι οι ίδιες…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments