Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η διάσωση των εγκλωβισμένων – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η διάσωση των εγκλωβισμένων – Αγωνία για τους αγνοούμενους
Διεκόπησαν οι έρευνες και θα ξαναρχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας - Εντοπίστηκαν ζωντανοί 5 από τους 11 αγνοουμένους - Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσής τους

Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και τη διάσωσή τους από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι εντοπίστηκαν ζωντανοί πέντε από τους 11 αγνοουμένους, ωστόσο η επιχείρηση απομάκρυνσής τους κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Νωρίτερα, διασώθηκαν από μέλη της ΕΜΑΚ δύο αγνοούμενοι, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατέβηκαν από το Super Puma με σχοινί στο κατάστρωμα του πλοίο προκειμένου να βρουν τους δύο εγκλωβισμένους.

Ελικόπτερο παρέλαβε τους δύο άνδρες με το ειδικό δίχτυ και τους απομάκρυνε από το σημείο.

Δείτε τις δραματικές στιγμές του απεγκλωβισμού

Διασωληνώθηκε ο Βούλγαρος

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο 65χρονος Βούλγαρος, ο ένας από τους δύο διασωθέντες του Euroferry Olympia διασωληνώθηκε καθώς κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς λόγω πολύ χαμηλόυ ph στο αίμα.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης θα συνεχιστούν από τα παρακείμενα πλοιάρια πυρόσβεσης.

Από το υπ. Ναυτιλίας δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι έχουν επικοινωνήσει άλλοι τρεις -πιθανότατα Βούλγαροι- με βουλγαρική εταιρεία σεκιούριτι, λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο.

Η νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό

Εντοπίστηκαν οι δύο (02) εγκλωβισμένοι αλλοδαποί επιβαίνοντες του Ε/Γ-Ο/Γ ”EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας από κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ..

Συγκεκριμένα, το εν λόγω κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ. που επιβιβάστηκε στο ανωτέρω πλοίο με ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισε τους δύο (02) αλλοδαπούς. Άμεσα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο προς παραλαβή των ανωτέρω, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, απ’ όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Αρχίζουν έρευνες για τα αίτια της φωτιάς

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στην άμεση επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά τη φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia».

«Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα», ανέφερε το απόγευμα σε δηλώσεις του ο υπουργός. Ανέφερε ότι την «ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται, ενώ πρόσθεσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειές τους».

Ο υπουργός Ναυττιλίας τόνισε, επίσης, ότι με εντολή του έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Η φωτιά καίει στο επιβατηγό «Euroferry Olympia» από τις 4 τα ξημερώματα.

Εν τω μεταξύ, 278 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού από νωρίς το πρωί, με το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Δέκα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, είτε με ορθοπεδικά τραύματα είτε με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι υπόλοιποι διασωθέντες από το «Euroferry Olympia» μεταφέρονται σε ξενοδοχεία για φιλοξενία.

Ενημέρωση από το Νοσοκομείο Κέρκυρας για τους διασωθέντες

Το τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας εξέδωσε ιατρικό δελτίο, προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας των δέκα ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο «Euroferry Olympia» και χρειάστηκε να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Σήμερα 18-02-2022 διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς (9 άνδρες, 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Επιπροσθέτως, σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments