Ελλάδα

Εκκλησία Κρήτης: Ο Πρόδρομος Ξενάκης νέος μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου – Ομόφωνη η εκλογή του [vid]

Εκκλησία Κρήτης: Ο Πρόδρομος Ξενάκης νέος μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου – Ομόφωνη η εκλογή του [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: orthodoxianewsagency.gr

Ο κατά κόσμον Ζαχαρίας Ξενάκης, γεννήθηκε στα Σταυράκια Ηρακλείου στις 3 Νοεμβρίου 1979

Ο Πρόδρομος Ξενάκης εξελέγη παμψηφεί νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, κατά την πρώτη της συνεδρίαση μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.

Πανηγυρική ήταν έτσι η εκλογή του Πρόδρομου Ξενάκη στη θέση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, διαδεχόμενος τον κ.κ. Ευγένιο, Αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, που προ ημερών είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον ως σήμερα Επίσκοπο Κνωσού, Πρόδρομο Ξενάκη, ήταν και εκείνος που ανακοίνωσε την, παμψηφεί, εκλογή του στη Μητρόπολη Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής, όλοι μαζί οι ιεράρχες μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Αρχιεπισκοπή Κρήτης, όπου ο νέος Μητροπολίτης θα δώσει το Μικρό Μήνυμα ενώπιον της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και στη συνέχεια θα μεταβούν εκ νέου, όλοι στον Ι.Μ.Ναό του Αγίου Μηνά για να δώσει το Μεγάλο Μήνυμα.

Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη

Ο κατά κόσμον Ζαχαρίας Ξενάκης, είναι 42 ετών. Γεννήθηκε στα Σταυράκια Ηρακλείου στις 3 Νοεμβρίου 1979.

Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίο του τον Σεπτέμβριο του 2001. Μετά από εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρακολούθησε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα της βιβλικής Θεολογίας στο Maynooth της Ιρλανδίας, με υποτροφία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Τον Ιανουάριο του 2005 εκάρη μοναχός στη Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ηράκλειο, από τον τότε Επίσκοπο Κνωσσού Μακάριο, σημερινό Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας, και τον Ιούνιο του ίδιου έτους χειροτονείται διάκονος από τον τότε Επίσκοπο Κνωσού Ευγένιο, μετέπειτα Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και σημερινό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Τον Ιανουάριο του 2013 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, λαμβάνοντας παράλληλα και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης ως διάκονος του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, αργότερα ως Αρχιερατικός Επίτροπος διαφόρων Περιφερειών, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον ραδιοφωνικό σταθμό της Τοπικής Εκκλησίας και τέλος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης (από το 2016 έως σήμερα), αφού πρώτα είχε υπηρετήσει την Επαρχιακή Σύνοδο από διάφορες θέσεις, όπως του Κωδικογράφου και του Υπογραμματέως.

Στις 16 Οκτωβρίου 2019 ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Ρεθύμνου, εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κνωσού. Χειροτονήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2019 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Ως Επίσκοπος δε, βοηθά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης στα ποιμαντικά και λειτουργικά του καθήκοντα, ενώ παραμένει Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments