Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Το καλοκαίρι πετάμε μάσκες και βάζουμε μάσκες θαλάσσης

Εξαδάκτυλος: Το καλοκαίρι πετάμε μάσκες και βάζουμε μάσκες θαλάσσης
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

«Ομαλά καθοδικά, αλλά αργά»χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος την εξέλιξη της πανδημίας, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πως το πρόβλημα εξακολουθεί να εντοπίζεται στους ανεμβολίαστους.

«Δυστυχώς ο ευάλωτος πληθυσμός που δεν έχει εμβολιαστεί παραμένει υποψήφιος για βαριά νόσηση ή κατάληξη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Για τους εμβολιασμούς είπε πως έχουν προχωρήσει ωστόσο το ποσοστό δεν είναι επαρκές όσον αφορά στα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Στο μεταξύ, έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται η περαιτέρω αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, ενώ ο σχεδιασμός για την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν υπάρξει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας των κρουσμάτων και μια νέα πίεση του ΕΣΥ .

Επίσης ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε τι ισχύει με τα πιστοποιητικά νόσησης, ενώ προανήγγειλε το… τέλος της μάσκας.

«Το καλοκαίρι πετάμε τις μάσκες (προστασίας από τον κορωνοϊό) και βάζουμε τις μάσκες θαλάσσης», είπε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη του κου Εξαδάκτυλου στη Μαρία Σαμολαδά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments