Ελλάδα

Κορωνοϊός μέτρα: Προς μια επιστροφή στην κανονικότητα οδεύουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου

Κορωνοϊός μέτρα: Προς μια επιστροφή στην κανονικότητα οδεύουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου
Κορωνοϊός μέτρα: Προς μια επιστροφή στην κανονικότητα οδεύουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Προς μια επιστροφή στην κανονικότητα οδεύουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Η πανδημία έχει επισήμως στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 5,8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από το τέλος Δεκεμβρίου του 2019, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το AFP την Τετάρτη.

Κορωνοϊός μέτρα: Ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων και στην Ελλάδα

Ξεκίνησε από το Σάββατο η σταδιακή χαλάρωση για τα μέτρα που είχαν ληφθεί. Μετά από την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, ο Υπουργός Υγείας προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ έκανε λόγο για ακόμα μία χαλάρωση των μέτρων μέχρι τον Μάρτιο.

Από χθες, 19 Φεβρουαρίου, επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση, αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα στο 50% και μειώνεται το ποσοστό τηλεργασίας.

Κορωνοϊός μέτρα: Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

ΚΑΝΑΔΑΣ

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την άρση των υγειονομικών περιορισμών στα σύνορά του και κυρίως την υποχρεωτική διενέργεια PCR τεστ για την είσοδο στη χώρα την ώρα που το Κεμπέκ θα καταργήσει σταδιακά το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η χώρα ήρε επίσης τη σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στο εξωτερικό, με τη χώρα να είναι αντιμέτωπη εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες με ένα κύμα αμφισβήτησης των υγειονομικών μέτρων. Από τις 28 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμένοι επιβάτες δεν θα υποχρεούνται να παρουσιάζουν αρνητικό PCR για να εισέλθουν στη χώρα.

ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, ο κορυφαίος ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες, ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι ήρθε η ώρα η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα, παρά τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν από την COVID-19.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Με τον αριθμό των κρουσμάτων που οφείλονται στην Όμικρον να υποχωρεί, η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να άρει τους εναπομείναντες.

ΓΑΛΛΙΑ

Η κυβέρνηση καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους, στους οποίους για να μπει κανείς απαιτείται εμβολιαστικό πάσο. Θα επιτρέπεται και πάλι η είσοδος σε ντισκοτέκ και μπαρ και συναυλιακούς χώρους.

Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές για τα δημόσια μέσα μεταφοράς και για τους κλειστούς χώρους όπου δεν απαιτείται το εμβολιαστικό πάσο. Ο νέος κανονισμός, που τίθεται σε ισχύ από τις 28 Φεβρουαρίου, συμβαδίζει με μια σύσταση του συμβουλίου υγείας και ακολουθεί την μείωση του ρυθμού μόλυνσης που έχει καταγραφεί στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments