Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Μιλάει για το ρίσκο «του μεγαλύτερου πολέμου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου»

Μπόρις Τζόνσον: Μιλάει για το ρίσκο «του μεγαλύτερου πολέμου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου»

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, υπάρχουν κάποια «σημάδια» ότι η Ρωσία «κατά μια έννοια έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει ένα σχέδιο εισβολής στο ουκρανικό έδαφος».
Σχετικά με τον κίνδυνο για «του μεγαλύτερου πολέμου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου» μίλησε, το Σάββατο (19/02), ο Μπόρις Τζόνσον στο πλαίσιο της έντασης στο Ντονμπάς.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μίλησε το Σάββατο (19/02) για τον κίνδυνο του μεγαλύτερου πολέμου μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, που παραχώρησε σχετική συνέντευξη στο BBC, υπάρχουν κάποια «σημάδια» ότι η Ρωσία «κατά μια έννοια έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει ένα σχέδιο εισβολής στο ουκρανικό έδαφος». Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε: «Φοβάμαι ότι αυτό το σχέδιο, το οποίο βλέπουμε τώρα, θα μπορούσε να οδηγήσει στον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945».

Η Ρωσία σχεδιάζει εισβολή

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε στοιχεία των Υπηρεσιών Πληροφοριών και είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα φέρεται να σχεδιάζουν να «περικυκλώσουν» το Κίεβο. Ακόμα, επικαλέστηκε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και τόνισε ότι η Ρωσία σκοπεύει να εξαπολύσει «εισβολή» όχι μόνο από την Ανατολική Ουκρανία, αλλά και από τη Λευκορωσία.
Τα σχέδια που αποδίδονται στη Μόσχα για κλιμάκωση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, διαψεύδονται κατηγορηματικά από τη Ρωσία, η οποία δηλώνει συνεχώς ότι κανείς δεν απειλείται και όλες αυτές οι δηλώσεις χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν αποκλείει ότι η υστερία γύρω από την Ουκρανία, που διαφημίζεται από τη Δύση, να έχει ως στόχο να καλύψει τη γραμμή του Κιέβου να σαμποτάρει τις Συμφωνίες του Μινσκ για το Ντονμπάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments