Ελλάδα

«Euroferry Olympia»: Εντοπίστηκε σορός σε γκαράζ του πλοίου

«Euroferry Olympia»: Εντοπίστηκε σορός σε γκαράζ του πλοίου
Μία ακόμα σορός επιβαίνοντα στο «Euroferry Olympia» εντόπισαν οι διασώστες κατά τις έρευνές τους - Το πλοίο ρυμουλκήθηκε και πλέον βρίσκεται στο λιμάνι του Αστακού

Απανθρακωμένο εντοπίστηκε το πτώμα εντός επιβάτη στο πλοίο «Euroferry Olympia», χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία, αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε στο χώρο στάθμευσης φορτηγών.

Η σορός εντοπίστηκε από στελέχη της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερευνούν το πλοίο.

To «Euroferry Olympia» βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Αστακού, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων με τις ελπίδες να σβήνουν.

Η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ διεξάγεται μετ’ εμποδίων, λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στο πλοίο.

Πρόκειται για το δεύτερο πτώμα μέχρι στιγμής το οποίο βρέθηκε απανθρακωμένο κατά τις έρευνες για τους αγνοουμένους.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, ρυμουλκήθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Η συγκλονιστική αφήγηση του Λευκορώσου που σώθηκε

Ο Λευκορώσος οδηγός, ο οποίος βγήκε ζωντανός έπειτα από 55 ώρες στο φλεγόμενο πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας, μίλησε στο MEGA για όσα βίωσε.

«Δεν είχα φάει τίποτα όλες αυτές τις ώρες, μόνο νερό έπινα, είχα νερό δίπλα μου» ανέφερε ο 22χρονος και συμπλήρωσε: «Μετά από το καράβι που βγήκα στη στεριά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά στο νοσοκομείο».

Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος που είναι καλά και τονίζει πως και ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει. «Ένιωθα ότι δεν θα βγω ζωντανός, αλλά με τη θέλησή μου τα κατάφερα. Για μένα ήταν πάρα πολύ άσχημα, δεν έβλεπα κανέναν δίπλα μου» πρόσθεσε.

«Η ψυχολογία μου ήταν πολύ άσχημη, το μόνο που ήθελα ήταν να ζήσω» συμπλήρωσε ο οδηγός της νταλίκας, ο οποίος δεν θέλησε να μιλήσει για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για τους αγνοούμενους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments