Διεθνή

Ρωσία-Ουκρανία πόλεμος: Τέσσερις νεκροί και 10 τραυματίες σε επίθεση σε νοσοκομείο

Ρωσία-Ουκρανία πόλεμος: Τέσσερις νεκροί και 10 τραυματίες σε επίθεση σε νοσοκομείο

Πηγή Φωτογραφίας: Guardian

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 6 γιατροί, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Τέσσερις νεκροί ύστερα από ρίψη οβίδας σε νοσοκομείο στο Βούλενταρ, στο Ντόνετσκ. Άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, ανάμεσά τους έξι γιατροί. Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε – σύμφωνα με τον Guardian – ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν ρωσική οβίδα έπληξε ένα νοσοκομείο στο Vuhledar, στην περιοχή του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται έξι γιατροί.

Η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από την αρχή της ημέρας, με τις μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια.

Ο πόλεμος μαίνεται από τις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2022, με την  Ουκρανία να αναφέρει ότι η Ρωσία, έως στιγμής. έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από την αρχή της ημέρας, με τις μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια, αναφέρει το Reuters.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, που εκδόθηκε στις 14:00 τοπική ώρα, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο K-52 και τρία ελικόπτερα κοντά στο Gostomel καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου κοντά στο Mezhyhirya.

Το δημοσίευμα του Guardian:

203 επιθέσεις από τα ξημερώματα του πολέμου

Η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από την αρχή της ημέρας, με τις μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια, αναφέρει το Reuters.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, που εκδόθηκε στις 14:00 τοπική ώρα, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο K-52 και τρία ελικόπτερα καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου κοντά στο Mezhyhirya.

Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Λουχάνσκ, κοντά στην πόλη Σκάστιε και «ο εχθρός συνεχίζει να υφίσταται απώλειες», ανέφερε η δήλωση.

Επίσης, «Οι συνοριοφύλακες μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και το NMU κρατούν την άμυνα και αποκρούουν επιθέσεις».

Στην περιοχή της Οδησσού, 10 στρατιωτικοί φέρεται να έχουν τραυματιστεί από θραύσματα κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments