Διεθνή

Ζελένσκι: Η Ρωσία μας επιτέθηκε όπως η ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ζελένσκι: Η Ρωσία μας επιτέθηκε όπως η ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

«Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με δειλό και αυτοκτονικό τρόπο, όπως έκανε η ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέκρινε σήμερα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τις ενέργειες της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με δειλό και αυτοκτονικό τρόπο, όπως έκανε η ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που αναμεταδόθηκε στο Facebook. Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε επίσης τους Ρώσους να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά αυτού του πολέμου. Εξάλλου κάλεσε τους Ουκρανούς να ενταχθούν στις μονάδες εδαφικής άμυνας.

Αυτοί που έχουν εμπειρία μάχης και μπορούν να ενταχθούν στην άμυνα της Ουκρανίας θα πρέπει να παρουσιαστούν σε κέντρα στρατολόγησης του υπουργείου Εσωτερικών, συνέχισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι: Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία μας – Μοιράζουμε όπλα στους πολίτες

Νωρίτερα νέο διάγγελμα έκανε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, στο νέο διάγγελμά του, τόνισε πως θα δώσει πολίτες σε όλους τους πολίτες που θέλουν να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας. Επίσης, υποσχέθηκε αμνηστία σε όσους έχουν παραβεί τον νόμο και έχουν τιμωρηθεί, αν βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μάλιστα, κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να καταδικάσουν την επίθεση που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε σχέση με τις μάχες που είναι σε εξέλιξη είπε ότι ο εχθρός (σ.σ. η Ρωσία) έχει υποστεί σημαντικές απώλειες.

Τι δήλωσε ο Ζελένσκι για τις μάχες

Σε σχέση με τις μάχες που είναι σε εξέλιξη είπε ότι ο εχθρός (σ.σ. η Ρωσία) έχει υποστεί σημαντικές απώλειες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. Να σημειώσουμε ότι ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει 50 Ρώσους στρατιώτες, ενώ έχει καταρρίψει έξι ρωσικά αεροσκάφη.

Επίσης, η Ουκρανία έχει διακόψει ήδη τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Ρωσία.

Γενική επιστράτευση στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ δήλωσε σήμερα ότι όποιος είναι έτοιμος και μπορεί να φέρει όπλο μπορεί να ενταχθεί στις τάξεις του τμήματος εφέδρων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει όπλα σε βετεράνους.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον πολλών πόλεων της Ουκρανίας και Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στη χώρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης έπειτα από τις εντολές που έδωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments