Οικονομία

Ουκρανία Ρωσία: Το κλίμα έντασης επηρέασε και το νόμισμα της Ουκρανίας – Σε χαμηλό επταετίας η γρίβνα

Ουκρανία Ρωσία: Το κλίμα έντασης επηρέασε και το νόμισμα της Ουκρανίας – Σε χαμηλό επταετίας η γρίβνα
Ουκρανία Ρωσία: Νέες απώλειες σημειώνει το νόμισμα της Ουκρανίας, η γρίβνα, το τελευταίο 24ωρο λόγω της έντασης που επικρατεί στα σύνορα με τη Ρωσία.

Νέες απώλειες σημειώνει το νόμισμα της Ουκρανίας, η γρίβνα, το τελευταίο 24ωρο λόγω της έντασης που επικρατεί στα σύνορα με τη Ρωσία.

Το απόγευμα της Τετάρτης η γρίβνα έχανε 1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 29,4 γρίβνα για 1 δολάρια ΗΠΑ. Το ουκρανικό νόμισμα έχει απωλέσει το 8% της αξίας του από την αρχή του 2022, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από  τον Φεβρουάριο του 2015 όταν είχαν σημειωθεί εκτεταμένες στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονμπάς, τις οποίες προχθές ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσι, αποφάσισε να θέσει σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλη τη χώρα, με το υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας να υποστηρίζουν πως αυτή η κίνηση δεν θα επηρεάσει τις επιχειρηματικές και χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στη χώρα. Πριν από λίγες ημέρες ο κεντρικός τραπεζίτης της Ουκρανίας είχε δηλώσει ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων στην αγορά συναλλάγματος.

Ουκρανία πόλεμος: Αυξάνονται τα ρωσικά στρατεύματα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πολύ κοντά. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά τις κυρώσεις αναμένεται να λάβει γρήγορα την απόφαση σχετικά με την εισβολή στην χώρα. Η Δύση δε προετοιμάζει το κλίμα για επικείμενη πολεμική σύρραξη.

Την ίδια ώρα δορυφορικές εικόνες δείχνουν αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων. Η Maxar ανακοίνωσε πως καταγράφεται  νέα ανάπτυξη 100 και πλέον στρατιωτικών οχημάτων και το στήσιμο δεκάδων σκηνών για στρατιώτες στη νότια Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments