Πολιτική

Ουκρανία Ρωσία: Έκτακτη σύγκληση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ουκρανία Ρωσία: Έκτακτη σύγκληση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ουκρανία Ρωσία: Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, στις 08:30, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιου Δαγούμα, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μάνου Μανουσάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνου Ξιφαρά και εκπροσώπου του ΔΕΣΦΑ.

Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ – Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα ενεργειακά

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  στη συνεδρίαση του έκτακτου ΚΥΣΕΑ καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. “Η Ελλάδα καταδικάζει την ωμή βία που θα στοιχίσει τη ζωή πολλών αθώων” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η απάντηση των Ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να είναι κοινή και αντίστοιχη με την πρωτοφανή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα, τόνισε πως έχει εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα ενεργειακά

“Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα που προκύπτουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Κυβέρνηση προσαρμόζει τις πολιτικές της στα νέα δεδομένα. Έχει ήδη εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και επεξεργαζόμαστε σενάρια που θα αφορούν την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση και απορρόφηση των διακυμάνσεων στις τιμές ενέργειας.  Στο μεταξύ έχει ληφθεί πρόνοια για περαιτέρω προμήθειες με LNG και φυσικό αέριο. Στην κατεύθυνση αυτή θα εξαντληθούν όλες οι  δυνατότητες του αγωγού που έρχεται και από το Αζερμπαϊτζάν. Και θα αξιοποιηθεί, παράλληλα η δυνατότητα τα εργοστάσια διπλού καυσίμου να παράξουν ρεύμα και με φυσικό αέριο και  με πετρέλαιο. Το ενεργειακό πρόβλημα, ωστόσο, και η έκρηξη στις τιμές ενέργειας είναι πανευρωπαϊκό και για αυτό απαιτείται πανευρωπαϊκή λύση, κάτι που θα θέσει και ο Πρωθυπουργός απόψε στις Βρυξέλλες. Χρειάζονται  ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments