Ελλάδα

Κτηματολόγιο: 400 χιλιάδες ιδιοκτησίες κινδυνεύουν να χαθούν

Κτηματολόγιο: 400 χιλιάδες ιδιοκτησίες κινδυνεύουν να χαθούν
Δέκα μήνες περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Περιθώριο δέκα μηνών έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε 111 περιοχές της χώρας όπου ήδη λειτουργούν Κτηματολογικά Γραφεία, μεταξύ των οποίων 23 περιοχές στην Αττική, προκειμένου να διορθώσουν τις ανακριβείς πρώτες εγγραφές και να σώσουν τα ακίνητά τους.

Σε διαφορετική περίπτωση χάνουν οριστικά κάθε αδήλωτο ιδιοκτησιακό δικαίωμα. Ήδη στο Δημόσιο έχουν περιέλθει 14.484 ακίνητα ως «άγνωστου ιδιοκτήτη». Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε 36 περιοχές σε όλη τη χώρα, στις οποίες οι κτηματολογικές εγγραφές οριστικοποιήθηκαν το 2018 και συνεπώς δεν υφίστανται πλέον προθεσμία διόρθωσης. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές δεν υπάρχει δυνατότητα αυτά τα ακίνητα να αξιοποιηθούν, ενώ στην πλειοψηφία τους δεν παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Eurokinissi

Σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για διόρθωση σφάλματος για εγγραφή «άγνωστου ιδιοκτήτη», την οποία θα πρέπει να κοινοποιήσουν στο Δημόσιο. Αν εντός 60 ημερών, το Δημόσιο δεν αντιδράσει εγγράφως, τότε ο προϊστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου θα οφείλει να διορθώσει τη σχετική εγγραφή. Σε περίπτωση που μέσα στο προαναφερόμενο διάστημα το Δημόσιο προβάλει δικαιώματα, τότε η αίτηση διόρθωσης θα απορρίπτεται και ο ιδιώτης θα πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη διόρθωση της εγγραφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments