Διεθνή

Εκατόμβες νεκρών στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες – Αντιστέκεται το Κίεβο [vid]

Εκατόμβες νεκρών στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες – Αντιστέκεται το Κίεβο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Βαρύς είναι ήδη ο απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία, τρεις ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας. Έχουν τραυματιστεί 1.115 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 33 παιδιά, με τον απολογισμό του πολέμου στην Ουκρανίας, τρεις ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα, να είναι ήδη βαρύς.

Βασικός στόχος της ρωσικής επιδρομής είναι η πρωτεύουσα Κίεβο, ενώ παράλληλα μαίνονται μάχες σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Οδησσό. Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε μήνυμα ότι η Ουκρανία δεν παραδίδει τα όπλα, ενώ στους δρόμους βρίσκονται ένοπλοι πολίτες έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Σφυροκόπημα στο Κιέβο – Με όπλα στα χέρια οι πολίτες στην Ουκρανική πρωτεύουσα

Στο Κίεβο, συγκλονίζουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το ρωσικό πλήγμα σε συγκρότημα πολυκατοικιών στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες αλλά δεν έχει προκληθεί κανένας θάνατος.

Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Αντον Χερασέκνο, κατηγόρησε τη Ρωσία πως λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δεν βομβαρδίζει πολιτικές υποδομές, καθώς έχουν πληγεί τουλάχιστον 40 τέτοιες εγκαταστάσεις από τα ρωσικά στρατεύματα.

Στο Κίεβο ακούγονται σφοδρά πυρά από διάφορα σημεία. Χθες το βράδυ τραυματίστηκαν 35 άνθρωποι, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία: Δεν ξέρουν να πολεμούν, αλλά έχουν πάθος

Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία, Βασίλειος Μπορνόβας, που αποχώρησε χθες από το Κίεβο, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι έχουν διανεμηθεί όπλα στους Ουκρανούς πολίτες για παλλαϊκή άμυνα και πως παρότι δεν ξέρουν να πολεμάνε, έχουν πάθος.

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος που είχε με τέσσερα νέα παιδιά, από 20 έως 22 ετών πριν φύγει από το Κίεβο.

«Όπως φεύγαμε από την πρεσβεία, ξαφνικά είδα 4 παιδιά, 3 αγόρια και 1 κορίτσι με τα καλάσνικοφ που τα περιεργάζονταν, με τις βόμβες μολότοφ που φτιάχνανε, με άμμο και κομμάτια αφρολέξ μέσα στα μπουκάλια. Τους πλησίασα και τους ρώτησα ‘’τι έχετε σκοπό να κάνετε’’ και μου λένε, ‘’θα πολεμήσουμε’’».

Αεροπορικά πλήγματα με πυραύλους – Κρουζ από τη Μαύρη Θάλασσα

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Εξάλλου, βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή.

Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ουκρανία ανέφερε νωρίτερα επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στο κέντρο της πόλης η οποία όπως είπε αποκρούστηκε.

Η Ρωσία κατέλαβε τη Μελιτούπολη – Διαψεύδει το Λονδίνο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα της κατέλαβαν την Μελιτόπολη, ωστόσο την είδηση αμφισβητεί το Λονδίνο.

Μάχες σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Οδησσό

Μάχες διεξάγονται και σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

“Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. “Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments