Διεθνή

«Θέλω πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό», απαντά ο Ζελένσκι στις ΗΠΑ

«Θέλω πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό», απαντά ο Ζελένσκι στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

«Ο πόλεμος είναι εδώ. Χρειάζομαι πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό μέσο», απάντησε ο Ζελένσκι σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που επικαλείται γνώση της συνομιλίας.

Να φυγαδεύσουν τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το Κίεβο, πρότειναν οι ΗΠΑ. Μία πρόταση, που  εκείνος απέρριψε άμεσα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press.

«Ο πόλεμος είναι εδώ. Χρειάζομαι πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό μέσο», ήταν η γενναία απάντηση του Ζελένσκι σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος επικαλείται γνώση της συνομιλίας. Η ίδια πηγή, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ περιέγραψε τον Ζελέσκι ως αισιόδοξο.

Η ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει στην ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία και περικύκλωσαν ενώ παράλληλα εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές σε πόλεις και σε στρατιωτικές βάσεις σε διάφορα μέρη της χώρας.

Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, μετέδωσε την είδηση ότι οι ΗΠΑ, είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο, επικαλούμενη μάλιστα, Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μαζί με υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι δεν έχουν εγκαταλείψει το Κίεβο. Έκανε λόγο για δύσκολη νύχτα, καθώς εκτίμησε ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο μέσα στις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του, Αλεξέι Αρεστόβιτς, είχε αναφέρει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει για εκεχειρία, τονίζοντας ότι σήμερα το πρωί θα ξεκαθαρίσει πότε και που θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι παραμένει ακόμη ασαφές, το εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συμφωνήσει να γίνει διαμεσολαβητής.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Fake news ότι καταθέσαμε τα όπλα – Υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας»

Νέο μήνυμα προς τους πολίτες της Ουκρανίας απηύθυνε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους δρόμους του Κιέβου το το πρωί του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022, με τις ώρες για την Ουκρανία, να είναι δραματικές.

Ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε μέσω βίντεο πως ο ουκρανικός στρατός δεν έχει παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει τη μάχη απέναντι στην ρωσική εισβολή.

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση.Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments