Κόσμος

Ουκρανία: Η Σερβία δεν καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, ούτε θα επιβάλει κυρώσεις

Ουκρανία: Η Σερβία δεν καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, ούτε θα επιβάλει κυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Στο κείμενο που παρουσίασε ο Αλεξάντερ Βούτσιτς δεν καταδικάζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Σερβία δεν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία, για την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάντερ Βούτσιτς ανακοινώνοντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Στο κείμενο που παρουσίασε ο Αλεξάντερ Βούτσιτς δεν καταδικάζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην συγκεκριμένη παράγραφο χρησιμοποιούνται ήπιες εκφράσεις προφανώς για να μην θιγεί η Ρωσία. «Η Δημοκρατία της Σερβίας υποστηρίζει τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητα της Ουκρανίας και θεωρεί πολύ λάθος να διαταράσσεται η εδαφική της ακεραιότητα από τη Ρωσία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Βούτσιτς, αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρήμα «καταδικάζω» για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρόεδρος της Σερβίας αρνήθηκε να το πράξει και παρέπεμψε στο περιεχόμενο του κειμένου που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ένα από τα συμπεράσματα είναι επίσης ότι «η Σερβία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας και πιστεύει ότι η αλλαγή συνόρων μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments