Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Anonymous: Συμβουλές στους Ουκρανούς για να μην τους εντοπίζουν οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία – Anonymous: Συμβουλές στους Ουκρανούς για να μην τους εντοπίζουν οι Ρώσοι

Πηγή Φωτογραφίας: pexels.com

Πολυεπίπεδη και πολυμέτωπη είναι η κυβερνοεπίθεση που έχουν εξαπολύσει οι παγκόσμιοι χάκερς εναντίον του Πούτιν - Αυτή τη φορά ωστόσο συμβουλεύουν τους Ουκρανούς πώς να αποφύγουν να τους εντοπίσουν οι Ρώσοι στα καταφύγια

Ο κυβερνοπόλεμος των Anonymous εναντίον της Ρωσίας εξελίσσεται παράλληλα με την εισβολή στην Ουκρανία. Οι παγκόσμιοι χάκερς του διαδικτύου έχουν καταφέρει πολλαπλά πλήγματα στις ρωσικές ψηφιακές υποδομές, “κατεβάζοντας” επίσημες ιστοσελίδες και “εισβάλλοντας” σε απόρρητα έγγραφα.

Σε ανάρτησή τους συμβουλεύουν τους Ουκρανούς, κυρίως τον άμαχο πληθυσμό που κρύβεται στα καταφύγια, πριν “ανεβάσουν” φωτογραφία ή βίντεο να απενεργοποιήσουν τον γεωεντοπισμό, γιατί όπως επισημαίνουν οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να εντοπίσουν την τοποθεσία τους, αλλά και τα μέρη συγκέντρωσής τους.

Το Σάββατο ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν ψηφιακή επίθεση στον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου, το γραφείου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, kremlin.ru.

Την Παρασκευή, παραβίασαν τη βάση δεδομένων του ιστότοπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και διέρρευσαν απόρρητα δεδομένα, δημοσιοποιώντας τον  σύνδεσμο όπου οι χρήστες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments