Διεθνή

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Ουκρανία: Περιμένουμε έως τις 16:00 απάντηση για συνάντηση στη Λευκορωσία

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Ουκρανία: Περιμένουμε έως τις 16:00 απάντηση για συνάντηση στη Λευκορωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα περιμένουν μέχρι τις 15:00, τοπική ώρα, (16:00 ώρα Ελλάδας), για επιβεβαίωση από την Ουκρανία ώστε να συντονίσουν τη συνάντηση στο Γόμελ της Λευκορωσίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες, εκτός από τις σφοδρές πολεμικές επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις και χωριά της Ουκρανίας και το διπλωματικό θρίλερ γύρω από το θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις προσπάθειες που γίνονται για να επιτευχθεί εκεχειρία.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα περιμένουν μέχρι τις 15:00, τοπική ώρα, (16:00 ώρα Ελλάδας), για επιβεβαίωση από την Ουκρανία ώστε να συντονίσουν τη συνάντηση στο Γόμελ της Λευκορωσίας.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία θέλει ειρήνη, αλλά δεν μπορεί να διαπραγματευτεί στη Λευκορωσία, την οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή για να της επιτεθεί.

«Βαρσοβία, Κωνσταντινούπολη, Μπακού – προσφέραμε στη Ρωσία να διεξαχθούν οι συνομιλίες σε αυτές τις πόλεις ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη όπου από την οποία δεν εκτοξεύονται πύραυλοι στην Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγυήσεις ασφαλείας στους Ουκρανούς, από τον βοηθό του Βλαντιμίρ Πούτιν

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο βοηθός του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρεθεί στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα  (16:00 ώρα Ελλάδας).

Σημαντική εξέλιξη

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, δύο ώρες πριν από τη λήξη του τελεσίγραφου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο Λουκασένκο της Λευκορωσίας, διερευνώντας, κατά πάσα πιθανότητα, την ασφάλεια της ρωσικής πρότασης για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στη Λευκορωσία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Όλεγκ Νικολένκο, δήλωσε ότι η ουκρανική αεροπορία κατέρριψε έναν πύραυλο που στόχευε το Κίεβο και εκτοξεύθηκε «από αεροπλάνο που πέταξε από τη σύμμαχο της Ρωσίας, Λευκορωσία».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδει τον Ουκρανό πρόεδρο, ισχυριζόμενος ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν αυτός που πρότεινε το Γόμελ της Λευκορωσίας ως τοποθεσία διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, Σεργκέι Νικιφόροφ, δήλωσε ότι πράγματι συζητήθηκε μια τέτοια επιλογή, αλλά η Ρωσία ζήτησε από την Ουκρανία να καταθέσει πρώτα τα όπλα και αυτή η προϋπόθεση θεωρήθηκε απαράδεκτη.

Στη Λευκορωσία αιφνιδιαστικά, η ρωσική αντιπροσωπεία – Μετέβη ήδη και ζήτησε διαπραγματεύσεις

Νωρίτερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ρωσική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης, έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς», αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti.

Νέο τηλεοπτικό μήνυμα Πούτιν το πρωί τη Κυριακής: «Ειδική επιχείρηση για την παροχή βοήθειας στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς», αποκάλεσε την εισβολή και το σφυροκόπημα στην Ουκρανία

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια σύντομη τηλεοπτική δήλωση σήμερα το πρωί, σηματοδοτώντας την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση από την Παρασκευή.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σαν: «Ειδική επιχείρηση για την παροχή βοήθειας στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς» και χαιρέτισε τον «ηρωισμό» των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που πολεμούν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax αναφέρει ότι ο Πούτιν είπε: “Αποτίω ιδιαίτερο φόρο τιμής σε όσους εκτελούν ηρωικά το στρατιωτικό τους καθήκον κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης για την παροχή βοήθειας στη λαϊκή δημοκρατία του Ντονμπάς αυτές τις μέρες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments