Διεθνή

Η Μόσχα ζητά διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία – «Όχι» Ζελένσκι για συνομιλίες στο Μινσκ 

Η Μόσχα ζητά διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία – «Όχι» Ζελένσκι για συνομιλίες στο Μινσκ 

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Η Μόσχα όπως ανακοίνωσε αναπάντεχα, έστειλε ήδη αντιπροσωπεία, αλλά  μονομερώς και επέλεξε τη Λευκορωσία, ως πεδίο των συνομιλιών, για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Η Ουκρανία ματώνει ωστόσο ακόμα στο πεδίο της μάχης,

Η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, με την είδηση να προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Μετά την αρχική ανακούφιση της διεθνούς κοινής γνώμης, που παρακολουθεί για τέταρτο εικοσιτετράωρο την Ουκρανία, να ματώνει και να φλέγεται, να ακολουθείται από αμφιβολίες.

Ρωσική αντιπροσωπεία ήδη στην Λευκορωσία, για συνομιλίες – Η Ουκρανία στα πεδία των μαχών

Η Μόσχα όπως ανακοίνωσε αναπάντεχα, έστειλε ήδη αντιπροσωπεία, αλλά  μονομερώς και επέλεξε τη Λευκορωσία, ως πεδίο των συνομιλιών, για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Με την βαλλόμενη πανταχόθεν Ουκρανία, να μην έχει απαντήσει, καθώς διπλωματικοί κύκλοι, φοβούνται παγίδα. Ειδικά με “ουδέτερο” έδαφος τη Λευκορωσία.

Από την άλλη οι ελπίδες παραμένουν, καθώς το Κρεμλίνο εκτιμούσε πως η Ουκρανία, θα έπεφτε, ή και θα παραδιδόταν εντός λίγων ωρών. Έδινε το πολύ ένα εικοσιτετράωρο για αυτό, με την Ουκρανία να αντιστέκεται σθεναρά, για τέταρτο εικοσιτεράωρο, γεγονός που μαζί με τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανόν να έκαμψε την αδιαλλαξία της Ρωσίας. Όλα αυτά είναι εύλογες εικασίες. Μένει να δούμε, ποια θα είναι η εξέλιξη.

Ο απώτερος στόχος του Πούτιν | Ειδησεις | Pagenews.gr

Ποιοι απαρτίζουν τη ρωσική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται ήδη στη Λευκορωσία, με “λευκό” πανί

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης.

«Η ρωσική πλευρά είναι ήδη έτοιμη για διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ, τώρα περιμένουμε τους Ουκρανούς», δήλωσε ο Πεσκόφ στο RIA Novosti.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είχαν προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα για τη συνάντηση και πλέον ασχολούνται με την επίλυση ζητημάτων πρωτοκόλλου.

Η αντιπροσωπεία της Ρωσίας για τις διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς έφτασε σήμερα στη Λευκορωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ομάδα αντιπροσώπων αποτελείται από εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης.

«Η Ρωσία είναι ήδη έτοιμη για διαπραγματεύσεις, τώρα η Μόσχα περιμένει τους Ουκρανούς», είπε ο Πεσκόφ στο Sputnik.

«Όχι» Ζελένσκι στις διαπραγματεύσεις στο Μινσκ 

«Αυτή τη στιγμή, λέμε όχι στο Μινσκ. Άλλες πόλεις μπορεί να είναι ένα μέρος για συνάντηση. Φυσικά, θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού -τα έχουμε προτείνει όλα αυτά στη Ρωσία.

Οποιαδήποτε άλλη πόλη κάνει. Μια χώρα, από την επικράτεια της οποίας δεν πετάνε οι πύραυλοι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που οι συνομιλίες μπορούν να είναι ειλικρινείς και μπορούν πραγματικά να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments