Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο μισθοφόροι της Wagner

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο μισθοφόροι της Wagner
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμφωνα με δημοσίευμα, στο Κίεβο έχουν φτάσει οι μισθοφόροι της Wagner Group με στόχο τον Ζελένσκι.

Ο Πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για πέμπτη μέρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Times, πάνω από 400 Ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονται ήδη στο Κίεβο για να σκοτώσουν τον Ζελένσκι και έτσι να αναλάβει φιλορωσική κυβέρνηση.

Η ομάδα Wagner έχει επικεφαλής τον Ντμίτρι Ούτκιν, θαυμαστή του Γ Ράιχ. Ο Ούτκιν και η ομάδα του βρέθηκαν και στην Κριμαία το 2014 αλλά και στο Ντονμπάς. Θεωρείται υπεύθυνος για τις εκτελέσεις πολλών ουκρανών αξιωματικών στο Λουγκάνσκ. Σύμφωνα πάντα με τους Times, οι Ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας από το Σάββατο.

Τι ανέφερε ο στρατηγός Μπάρονς

«Είναι πολύ αποτελεσματικοί επειδή είναι δύσκολο να εντοπιστούν», δήλωσε στους Times ο στρατηγός σερ Ρίτσαρντ Μπάρονς, πρώην διοικητής της Διοίκησης Κοινών Δυνάμεων. «Μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά, να κάνουν πολύ βίαια πράγματα και στη συνέχεια να εξαφανιστούν ξανά, χωρίς να είναι προφανές ποιος ήταν υπεύθυνος».

Πηγές δήλωσαν στους Times ότι η πολιτοφυλακή ενημερώθηκε για τα σχέδια του Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία τον Δεκέμβριο, πολύ πριν ενημερωθεί ο ρωσικός στρατός. Σύμφωνα με τον ύπατο εκπρόσωπο της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, η ομάδα «Wagner» είναι «μια παραστρατιωτική οργάνωση», από τη δράση της οποίας η Ρωσία έχει κερδίσει την αποσταθεροποίηση σε αρκετές χώρες, στις οποίες επιθυμούσε να εγκαθιδρύσει δικό της καθεστώς το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Ποιοι είναι οι μισθοφόροι της «Wagner Group»

Ο κρυφός άσος στο μανίκι του Βλαντιμίρ Πούτιν λέγεται Wagner Group. Πρόκειται για τον ιδιωτικό στρατό του Ρώσου προέδρου που αποτελείται από δέκα χιλιάδες επίλεκτους Ρώσους μισθοφόρους, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις. Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Ντμίτρι Ούτκιν και χρηματοδότη τον έμπιστο του Πούτιν, Ρώσο ολιγάρχη Γεβγένι Πριγκοτσίν.

O Ρώσος επιχειρηματίας ξεκίνησε την καριέρα του ως χονδρέμπορος λουκάνικων τη δεκαετία του 1990 στην Αγία Πετρούπολη. Στα τέλη εκείνης της δεκαετίας άνοιξε ένα εστιατόριο όπου σύχναζε ο Πούτιν στην αρχή της προεδρικής του θητείας, πηγαίνοντας ακόμη και επίσημους καλεσμένους του, όπως τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Μετά επεκτάθηκε στο catering, κερδίζοντας επικερδέστατες συμβάσεις για να τροφοδοτεί το Κρεμλίνο, σχολεία και τον στρατό, αποκομίζοντας τον τίτλο του «σεφ του Πούτιν» και διατηρώντας στενότατες σχέσεις μαζί του και με τον κρατικό μηχανισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments