Πολιτική

Ανδρουλάκης: Είμαστε πάντα στην πλευρά του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και καταδικάζουμε την παραβίασή του

Ανδρουλάκης: Είμαστε πάντα στην πλευρά του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και καταδικάζουμε την παραβίασή του
Νίκος Ανδρουλάκης: Στην Ευρώπη, την κρίση της Ουκρανίας και άλλα θέματα αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

«Εάν όσα ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ως κυρώσεις βρίσκονταν στο τραπέζι μερικούς μήνες πριν και η Ευρώπη είχε λάβει αποφάσεις όπως αυτές, με την κοινή εξωτερική πολιτική, με προσπάθεια να φανεί ότι κάνει ένα νέο αμυντικό δόγμα, πριν από αυτή την ακραία κατάσταση της παράνομης εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, τότε τα πράγματα ίσως να μην είχαν πάρει αυτή την τραγική τροπή», ανέφερε ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Υποστήριξε πως «η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα υπαρξιακό ζήτημα. Πρέπει να πάρει αποφάσεις που τα προηγούμενα χρόνια τις έβαζε κάτω από το χαλί», ξεκαθαρίζοντας ότι οι μέχρι σήμερα συμπεριφορές του κ. Μπορέλ και όλων των γραφειοκρατών των Βρυξελλών έδωσαν περιθώριο σε ηγέτες τρίτων χωρών που λειτουργούν με δεσποτικούς όρους, να βλέπουν την Ευρώπη ως ένα φόρουμ συζήτησης το οποίο δεν μπορεί να επιβάλλει τις αξίες της, δεν μπορεί να επιβάλλει σταθερότητα, ευημερία και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενόψει της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η παράταξη, με αντικείμενο την ακρίβεια και τις προτάσεις του Κινήματος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για την ενεργειακή κρίση

Στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως όταν όλες οι χώρες μείωναν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο, η Ελλάδα την αύξησε κατά 24%. Τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει ο σχεδιασμός της ελληνικής Κυβέρνησης, υποστήριξε πως «το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να γίνει ένα στρατηγικό εργαλείο που στόχο θα έχει την, σε μεγάλο βαθμό, ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας. Και αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη επένδυση στο δίκτυο, όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, και με αύξηση της διασυνδεσιμότητας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments