Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Στην απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου, την εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Με την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. “Θέλω να ξεκινήσω εκφράζοντας την θλίψη του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου. Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Παράταξής μας. Με την παρουσία και  τις δράσεις  της, στα πρώτα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, στις κομματικές μας οργανώσεις, στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, στη θητεία της στο ελληνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεχώρισε για το ήθος, το καθαρό πολιτικό της λόγο, την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Θα την θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό” δήλωσε ο κ. Οικονόμου. 

Για την εισβολή στην Ουκρανία

“Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επανατοποθετεί την πραγματικότητα -τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη- σε πολλαπλά επίπεδα. Ο κόσμος μας όπως τον ξέραμε, άλλαξε ραγδαία στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Για την ενεργειακή κρίση

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις προτάσεις του πρωθυπουργού αλλά και τη σύνοδο κορυφής των υπουργών Ενέργειας “Είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες, αλλά και Ευρωπαίους καταναλωτές το γεγονός ότι το Συμβούλιο Κορυφής υιοθέτησε την πρόταση του Πρωθυπουργού για λήψη μέτρων απέναντι στην ενεργειακή κρίση και κάλεσε την Επιτροπή -όπως αναφέρεται στο κείμενο των Συμπερασμάτων- να παρουσιάσει μέτρα εκτάκτου ανάγκης όσο το συντομότερο γίνεται”.

Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε ανάμεσα στα άλλα:

  • Να δημιουργηθεί ένα ταμείο το οποίο  θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από μελλοντικές εισροές από τα δικαιώματα ρύπων, προκειμένου να βοηθήσει τα κράτη-μέλη να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
  • Να γίνουν συντονισμένες αγορές αερίου από την Ε.Ε..
  • Να υπάρξει  εξαίρεση από δημοσιονομικούς κανόνες για το διάστημα που θα διαρκέσει η κρίση, για μια σειρά από δαπάνες και ενεργειακές, ενδεχομένως και αμυντικές.

Αύριο η ενημέρωση της Βουλής

“Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει αύριο το πρωί σε έκτακτη συνεδρίαση, στη Βουλή όπλα τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πρυτανεύσει η υπευθυνότητα και η σύνεση για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, την πρωτοφανή αυτή πρόκληση. Με σύνεση και αποφασιστικότητα , με ενότητα και φυσικά με εθνική αυτοπεποίθηση” ανέφερε ο κ. Οικονόμου τελειώνοντας την ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments