Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι θα συμβεί σε όσους συμμετέχουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι θα συμβεί σε όσους συμμετέχουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αρκετοί Ρώσοι πολίτες αντιδρούν στην απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Αρκετοί Ρώσοι πολίτες αντιδρούν στην απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία. Στη Ρωσία τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να στοιχίσουν προσωρινά αλλά και περισσότερο την ελευθερία, ενώ να επιφέρουν και ένα βαρύ οικονομικό πρόστιμο αλλά και να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες ακόμα και στην επαγγελματική ζωή των συμμετεχόντων σε οποιοδήποτε τομέα.

Οι Ρώσοι όμως, ειδικά οι νεότεροι σε ηλικία, φαίνεται ότι δεν έχουν πειστεί από τη ρητορική του προέδρου τους για την ανάγκη που οδήγησε το ρωσικό στρατό να εισβάλει επί ουκρανικού εδάφους και διαδηλώνουν καθημερινά εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλώσεις γίνονται κατά χιλιάδες αφού, σύμφωνα με την οργάνωση ovd-info, οι συλληφθέντες μέχρι την Δευτέρα το πρωί σε όλα τα μήκη και πλάτη της αχανούς Ρωσίας έφταναν τους 5935 πολίτες. Οι συλληφθέντες κινδυνεύουν, σε πρώτη φάση, με χρηματικά πρόστιμα έως 300.000 ρούβλια και φυλάκιση έως και 30 ημέρων.

Ανοικτή επιστολή υπέγραψαν Ρώσοι Αξιωματούχοι

Πάνω από 150 Ρώσοι ανώτεροι αξιωματούχοι υπέγραψαν ανοικτή επιστολή καταδικάζοντας την εισβολή που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία ως «άνευ προηγουμένου ωμότητα» και προειδοποιούν για «καταστροφικές συνέπειες». Οι υπογράφοντες τονίζουν ότι είναι «πεπεισμένοι» ότι οι Ρώσοι πολίτες δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο και επιρρίπτουν «προσωπικά» στον Πούτιν την ευθύνη για την εισβολή, «για την οποία δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει δικαιολογία».

Η επιστολή απευθύνει έκκληση στους Ρώσους «να μη μετάσχουν στην επιθετικότητα» και ζήτησε από τους πολίτες να μιλήσουν ανοικτά κατά της εισβολής, γιατί «μόνο μια μαζική λαϊκή κατακραυγή μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο».

Συνελήφθη ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης που καλούσε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Μόσχα

Παρά τις προειδοποιήσεις των ρωσικών αρχών κατά των ειρηνικών αντιπολεμικών διαδηλώσεων, υπάρχουν ενδείξεις αντίδρασης στην εισβολή στην Ουκρανία. Ακτιβίστρια της ρωσικής αντιπολίτευσης, η οποία καλούσε τους συμπατριώτες της σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Μόσχα κι άλλες ρωσικές πόλεις απόψε, είπε στο Reuters ότι συνελήφθη από την αστυνομία. «Με συνέλαβαν κατά την έξοδό μου από το σπίτι μου», έγραψε η Μαρίνα Λιτβινόβιτς στο «Telegram».

Στο Εκατερίνμπουργκ δεκάδες πολίτες κινδυνεύουν να τους ασκηθεί ποινική δίωξη, επειδή διαδήλωσαν κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments