Οικονομία

Bitcoin: Άνοδος 14% με το βλέμμα στην Ουκρανική κρίση

Bitcoin: Άνοδος 14% με το βλέμμα στην Ουκρανική κρίση
Bitcoin: Άνοδο 14% κατέγραψε το Bitcoin με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανική κρίση.

Άνοδο 14% κατέγραψε το Bitcoin με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανική κρίση. Την Δευτέρα οι δείκτες διαμορφώθηκαν στα 43.222 δολάρια με την κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος να διαμορφώνεται στα 820 δισ. δολάρια.

Η απόφαση των ΗΠΑ και της ΕΕ να επιβάλλουν κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και να αποκλείσουν ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT που χρησιμοποιείται για διεθνείς μεταβιβάσεις τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενίσχυσαν την αβεβαιότητα. Το Bitcoin θεωρείται παραδοσιακά από τους λάτρεις του ως ένα ασφαλές καταφύγιο.

Θετικά στην τιμή του Bitcoin συνέβαλε η απόφαση του Binance να μη παγώσει «μονομερώς» τους λογαριασμούς των Ρώσων χρηστών. «Δεν πρόκειται να παγώσουμε μονομερώς εκατομμύρια λογαριασμούς αθώων χρηστών», δήλωσε εκπρόσωπος του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

«Τα Crypto έχουν σκοπό να παρέχουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το να αποφασίσουμε μονομερώς να απαγορεύσουμε την πρόσβαση των ανθρώπων στην κρυπτογράφηση τους θα ήταν αντίθετο με τον λόγο για τον οποίο υπάρχει η κρυπτογράφηση», τόνισε.

Bitcoin

Τα κρυπτονομίσματα είχαν χάσει 150 δισεκατομμύρια δολάρια

Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το bitcoin, υποχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 4,38% στα 35.294 δολάρια, έχοντας απωλέσει 33.000 δολάρια από τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το ethereum, υποχωρεί 6,99% στα 2.437 δολάρια.

Το σύνολο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει σχεδόν το 8% της αξίας της το τελευταίο 24ωρο, «σβήνοντας» 150 δισ. δολάρια από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments