Διεθνή

Ζελένσκι στον Αυστριακό καγκελάριο: «Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα ζει η χώρα μου και εγώ»

Ζελένσκι στον Αυστριακό καγκελάριο: «Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα ζει η χώρα μου και εγώ»

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ένα τηλεφώνημα από εκείνα που η ιστορία, θα καταγράψει ως δραματικό...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, με το τηλεφώνημα να είναι από εκείνα που η ιστορία, θα καταγράψει ως δραματικά. Ο Καρλ Νεχάμερ ανέφερε στο αυστριακό κοινοβούλιο ότι είχε επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για δεύτερη φορά.

«Ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντάς μου για την Ουκρανία και τονίζοντας πως δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό θα υπάρχει και δεν ξέρει πόσο θα ζήσει» δήλωσε, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ. Ζελένσκι σε Μακρόν: Το Κίεβο είναι υπέρ της εντατικοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας | Ειδησεις | Pagenews.gr

Κραυγή βοήθειας

«Μου τηλεφώνησε ο κύριος Ζελένσκι και μου είπε «Σας παίρνω τηλέφωνο από μία χώρα που δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα υπάρχει. Ούτε εγώ ξέρω για πόσον καιρό θα ζω ακόμη», ανέφερε ο κ. Νεχάμερ, όπως μετέδωσε στο OPEN ο Παντελής Βαλασόπουλος.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι η χώρα, η Ουκρανία, η κυβέρνηση, ο λαός παλεύουν για την επιβίωσή τους» προσέθεσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, προσθέτοντας ότι μετά τα λόγια που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες ακολούθησε σιωπή για λίγα δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, ο Καρλ Νεχάμερ επανέλαβε πως οι θέσεις της χώρας του δεν αλλάζουν, επιμένοντας στην καταδίκη της στρατιωτικής εισβολής από τη Ρωσία καθώς και στην ενιαία στάση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments