Αθλητισμός

Αμπράμοβιτς: Πωλείται η Τσέλσι για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια – Στα θύματα πολέμου τα χρήματα

Αμπράμοβιτς: Πωλείται η Τσέλσι για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια – Στα θύματα πολέμου τα χρήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Τα χρήματα από την πώληση της ομάδας θα διατεθούν στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία

Έβαλε τελικά πωλητήριο στην Τσέλσι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Μάλιστα ανακοίνωσε την απόφασή τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει πίσω τα χρήματα που του χρωστάει η Τσέλσι, ποσό που φτάνει το 1,5 δισ…

Επίσης, τόνιζει ότι τα κέρδη από την πώληση του λονδρέζικου συλλόγου θα πάνε στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Να σημειώσουμε πως ο Αμπράμοβιτς έχει βάλει ως στόχο να πουλήσει την Τσέλσι για 3 δισ. στερλίνες.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο να έχει ήδη τρεις προσφοράς για την αγορά του συλλόγου.

Η δήλωση του Ρομάν Αμπράμοβιτς στην ιστοσελίδα της Τσέλσι:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ιδιοκτησία μου στην Τσέλσι. Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Στην τρέχουσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω τον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών του συλλόγου.

Σας παρακαλώ, να ξέρετε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση, και με πονάει που αποχωρίζομαι με αυτόν τον τρόπο με τον σύλλογο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου.

Ελπίζω ότι θα μπορέσω να επισκεφθώ το Stamford Bridge για μια τελευταία φορά, για να σας αποχαιρετήσω όλους προσωπικά. Ήταν ένα προνόμιο ζωής να είμαι μέλος της Τσέλσι και είμαι περήφανος για όλα τα κοινά μας επιτεύγματα. Η Τσέλσι και οι υποστηρικτές της θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Ευχαριστώ, Ρομάν».

Πουλάει και τα  ακίνητα στο Λονδίνο

Σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή Κρις Μπράιαντ, ο  Ρομάν Αμπράμοβιτς πουλά τα ακίνητά του στο Λονδίνο. «Φοβάται μήπως του επιβληθούν κυρώσεις, γι’ αυτό θα πουλήσει το σπίτι του αύριο και θα πουλήσει επίσης άλλο ένα διαμέρισμα», είπε το μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους από 100 Ρώσους ιδιώτες και οντότητες ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, ο Αμπράμοβιτς έχει παραμείνει μέχρι στιγμής εκτός λίστας.

Τη Δευτέρα, στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς είπε ότι προσπαθούσε να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Αμπράμοβιτς, με καθαρή περιουσία που εκτιμάται στα 13,5 δισ. δολάρια από το Bloomberg, έχει πολλά ακίνητα στο Λονδίνο. Το ακίνητο στο οποίο αναφερόταν ο Μπράιαντ πιστεύεται ότι είναι μια έπαυλη πέντε υπνοδωματίων στους κήπους των παλατιών του Κένσινγκτον αξίας άνω των 150 εκατ. λιρών, ανέφεραν οι Times. Το διαμέρισμα θα μπορούσε να είναι ένα τριώροφο ρετιρέ στο Chelsea Waterfront που αγόρασε το 2018 για 22 εκατ. λίρες, ανέφερε η εφημερίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments