Διεθνή

Ένα σούπερ γιοτ ιδιοκτησίας Ρώσου δισεκατομμυριούχου φέρεται να έχει αγκυροβολήσει στις Μαλδίβες

Ένα σούπερ γιοτ ιδιοκτησίας Ρώσου δισεκατομμυριούχου φέρεται να έχει αγκυροβολήσει στις Μαλδίβες

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - insider.gr

Ο Avery Hartman του Insider ανέφερε τη Δευτέρα ότι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι εξακολουθούν να διασχίζουν τον κόσμο με ιδιωτικά τζετ και γιοτ παρά τις κυρώσεις.

Ένα σούπερ γιοτ που ανήκει σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο υπό την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ έφτασε στις Μαλδίβες, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο την Τρίτη 1 Μαρτίου. Είναι ένα από τα πολλά ρωσικά σκάφη αναψυχής που  κατευθύνεται προς το ηλιόλουστο ξωτικό νησί, το οποίο δεν έχει συνθήκη έκδοσης με τις ΗΠΑ.

Το γιοτ, Clio, ανήκει στον Oleg Deripaska, ιδρυτή του ρωσικού ομίλου αλουμινίου Rusal στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2018. Ο Clio άφησε άγκυρα στα ανοιχτά του Μαλέ, της πρωτεύουσας των Μαλδίβων, τη Δευτέρα, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τον αξιωματούχο του νησιού.

View this post on Instagram

A post shared by Олег Дерипаска (@oleg.deripaska)

Τουλάχιστον δύο άλλα σούπερ γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους κάνουν τις βόλτες τους στις Μαλδίβες λίγο αφότου τα δυτικά έθνη απείλησαν να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία από ολιγάρχες υπό κυρώσεις, σύμφωνα με στοιχεία του MarineTraffic που ανέφερε το CNBC.

Σε ένα tweet το Σάββατο, ο Λευκός Οίκος είπε: «Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουμε μια πολυμερή Διατλαντική ομάδα εργασίας για να εντοπίσουμε, να κυνηγήσουμε και να παγώσουμε τα περιουσιακά στοιχεία των ρωσικών εταιρειών και ολιγαρχών που έχουν επιβληθεί κυρώσεις – τα γιοτ τους, τα ακίνητα τους και κάθε άλλο που μπορούμε να βρούμε και να παγώσουμε βάσει του νόμου».

Φωτογραφία – SuperYachtFan

Το 73 μέτρων Clio του Deripaska «σχεδιάστηκε για μακρινά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και για αυτάρκη διαβίωση για αρκετούς μήνες κάθε φορά», σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, Lürssen

Ο Ντεριπάσκα ήταν ένας από τους δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους που μίλησαν την Κυριακή κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας σε μια ανάρτηση στο Telegram, «Η ειρήνη είναι πολύ σημαντική».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έβαλε πρόσφατα στο στόχαστρο 10 Ρώσους ολιγάρχες ως μέρος ενός σαρωτικού πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Οι κυρώσεις στοχεύουν να ακρωτηριάσουν οικονομικά τα ελιτ μέλη της χώρας ως αντίποινα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Avery Hartman του Insider ανέφερε τη Δευτέρα ότι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι εξακολουθούν να διασχίζουν τον κόσμο με ιδιωτικά τζετ και γιοτ παρά τις κυρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments