Ελλάδα

Τουρκία Ακάρ: Νέες προκλητικές δηλώσεις – Η Ελλάδα ρίχνει λάδι στη φωτιά

Τουρκία Ακάρ: Νέες προκλητικές δηλώσεις – Η Ελλάδα ρίχνει λάδι στη φωτιά

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyet.com.t

Κάνει λόγο για ειρηνική προσέγγιση από πλευράς Τουρκίας και κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά

Σε νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

Ρωτήθηκε για τον χάρτη του CBS, στον οποίο η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζεται ως ελληνικό έδαφος, καθώς και για τις πρόσφατα αυξημένες «προκλητικές δραστηριότητες» της Ελλάδας σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.

«Ως Τουρκία, τονίσαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου σε όλες τις πλατφόρμες. Τους καλέσαμε να συναντηθούμε. Δηλώσαμε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι αναμένουμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα, ειδικά για την τέταρτη συνάντηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Δυστυχώς, παρ’ όλη την ειρηνική μας προσέγγιση, τις προσκλήσεις μας, τις εκκλήσεις μας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στη γειτονική μας Ελλάδα, συνεχίζουν αυτές τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική εις βάρος του ελληνικού λαού. Προσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, σχεδόν ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Μας δίνει ελπίδα ότι κάποιοι στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί βλέπουν την αλήθεια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα μέρος της Τουρκίας προβλήθηκε στον χάρτη ως έδαφος της Ελλάδας σε τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Σε μια περίοδο που η επικοινωνία είναι τόσο έντονη και ανεπτυγμένη, είναι απαράδεκτο να μην σε βλέπουν, να μη γνωρίζουν ή να σε αγνοούν. Η διεύθυνση επικοινωνίας της προεδρίας μας ανέλαβε σοβαρές πρωτοβουλίες ως προς αυτό. Με πρωτοβουλία του Διευθυντή Επικοινωνιών μας, κ. Φαχρετίν, η αμερικανική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη και διόρθωσε το λάθος της».

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό δίκτυο κατά τη διάρκεια εκπομπής  όπου γινόταν αναφορά στις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου και τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Η περιοχή των Στενών και της Κωνσταντινούπολης αποτυπωνόταν με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα δηλαδή της ελληνικής επικράτειας.

Αυτό το σημείο του χάρτη, ήταν αρκετό για να προκαλέσει την “οργή” των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για σκάνδαλο.

Δείτε τον χάρτη που πρόβαλε το CBS

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments