Διεθνή

Τουρκία CBS: Έδειξε χάρτη με την Κωνσταντινούπολη ελληνική

Τουρκία CBS: Έδειξε χάρτη με την Κωνσταντινούπολη ελληνική

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Για σκάνδαλο μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την παρουσίασει ενός χάρτη σύμφωνα με τον οποίο η Κωνσταντινούπολη εμφανίζεται ως ελληνική

Θύελλα έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με αφορμή ένα -προφανώς λάθος εκ παραδρομής – του αμερικανικού τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σε έκτακτη εκπομπή  για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία– το αμερικανικό δίκτυο προέβαλε έναν χάρτη στον οποίο η Κωνσταντινούπολη παρουσιάστηκε ως ελληνικό έδαφος.

Στο επίμαχο σημείο της έκτακτης ειδησεογραφικής εκπομπής του CBS γινόταν αναφορά στις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου και τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την εφαρμογή τους και κάπου εκεί έγινε το λάθος.

Η περιοχή των Στενών και της Κωνσταντινούπολης αποτυπωνόταν με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα δηλαδή της ελληνικής επικράτειας.

Αυτό το σημείο του χάρτη, ήταν αρκετό για να προκαλέσει την “οργή” των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

«Το αμερικανικό κανάλι CBS έδειξε την Κωνσταντινούπολη ως ελληνικό έδαφος» τιτλοφορείται ανάρτηση στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak».

«Στην είδηση ​​για την απόπειρα της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, το αμερικανικό κανάλι CBS News δημιούργησε σκάνδαλο. Παρουσίασε την Κωνσταντινούπολη στο κοινό του ως γη της Ελλάδας» γράφει η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments