Άποψη

Στρατηγική διεύρυνσης

Στρατηγική διεύρυνσης

Πηγή Φωτογραφίας: Kathimerini.gr

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr: Οι καθαρές λύσεις που έχει αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου φέρνουν πιο κοντά και το κέντρο και τους κεντρώους ψηφοφόρους που επιζητούν άμεσες αποφάσεις και αποτελεσματικότητα από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μπορεί οι εκλογές σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου να αργούν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ηγετική ομάδα δεν ξεδιπλώνει σιγά σιγά τον στρατηγικό σχεδιασμό της. Είτε έχει να κάνει με το κυβερνητικό έργο και τις πολιτικές της είτε με τη διεύρυνση προς το κέντρο που το 2019 έδωσε εκλογική νίκη με μεγάλη διαφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αρχή έγινε με την ξεκάθαρη στάση από την πρώτη στιγμή κιόλας απέναντι στην εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση όχι μόνο καταδίκασε την εισβολή κάνοντας λόγο για παραβίαση εδαφών και του διεθνούς δικαίου αλλά έστειλε και αμυντικό υλικό στους Ουκρανούς πέρα από ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή, οι πολίτες απαιτούν από την ηγεσία να λέει καθαρά, το τι θα κάνει.

Και οι καθαρές λύσεις που έχει αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου φέρνει πιο κοντά και το κέντρο και τους κεντρώους ψηφοφόρους που επιζητούν άμεσες αποφάσεις και αποτελεσματικότητα από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Πέρα από την κεντρική επιλογή όμως της κυβέρνησης το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει την στρατηγική της διεύρυνσης όπως έκανε πρόσφατα και με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε μία περίοδο που όλα τα βλέμματα ήταν και είναι στραμμένα στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη μέχρι τον περασμένο Αύγουστο στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας.

Τι επιτυγχάνεται όμως με την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις γαλάζιας λίστες;

Η ΝΔ και κατ’ επέκτασιν η κυβέρνηση φέρνει δίπλα της ένα στέλεχος από τον χώρο του κέντρου συνεχίζοντας έτσι την στρατηγική της διεύρυνσης που το 2019 έδωσε εκλογική νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε μια περίοδο μάλιστα που το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ έχει νέα ηγεσία και ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδιώκει να επαναπατρίσει πέρα από ψηφοφόρους και στελέχη που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από το κόμμα του.

Είναι σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα συνεχίσει τις κινήσεις που υπηρετούν την στρατηγική της διεύρυνσης είτε με τις πολιτικές του είτε με πρόσωπα όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που σηματοδοτούν και την εκπροσώπηση άλλων χώρων αφού εν τοις πράγμασι το κέντρο διαχρονικά φέρνει την νίκη στις εκλογές.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσελκύει τους κεντρώους ψηφοφόρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments