Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι 2022: «Βούλιαξε» από κόσμο το κέντρο της πόλης

Πατρινό Καρναβάλι 2022: «Βούλιαξε» από κόσμο το κέντρο της πόλης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην Πάτρα για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Μπορεί λόγω των μέτρων για την COVID – 19 να ματαιώθηκαν οι μεγάλες εκδηλώσεις για την κορύφωση του καρναβαλιού στην Πάτρα, όπως η μεγάλη παρέλαση και η καύση του βασιλιά καρνάβαλου, ωστόσο η πόλη ζει σε καρναβαλικούς ρυθμούς το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Παρελάσεις καρναβαλικών αρμάτων, θεατρικές παραστάσεις, καρναβαλικά θεατρικά δρώμενα, happening και συναυλίες, συνθέτουν ένα εορταστικό σκηνικό, που συμπληρώνεται από τις καρναβαλικές κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί σε πλατείες, πεζόδρομους και δρόμους.

Χθες Κυριακή, τελευταία ημέρα της Αποκριάς, τηρήθηκαν τα έθιμα του σοκολατοπόλεμου και της καύσης των πυροτεχνημάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλαιό λιμάνι.

Φέτος καταγράφηκε στην Πάτρα αύξηση του αριθμού των επισκεπτών για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, αλλά και από τις κρατήσεις δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης. Η αύξηση των επισκεπτών αποτυπώνεται και από την κίνηση στο κέντρο της πόλης, ιδιαιτέρα κατά τις βραδινές ώρες.

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα Καθαρά Δευτέρα, με την απονομή των βραβείων του 57ου παιχνιδιού του «κρυμμένου θησαυρού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments