Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 4 όροι που έθεσε το Κρελίνο στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 4 όροι που έθεσε το Κρελίνο στο Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλλαγή στρατηγικής παρατηρείται τις τελευταίες ώρες με την Ρωσία να θέτει τέσσερις όρους για τις διαπραγματεύσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τους Ρώσους να χτυπούν παράλληλα 4 μέτωπα. Από την άλλη, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός για να γίνουν ζώνες αμάχων.  Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως 

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμα της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Τι ανέφερε ο Πεσκόφ

Όπως δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει πει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει άμεσα την «στρατιωτική επιχείρηση» στα εδάφη της εάν το Κίεβο κάνει αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη δήλωση από ρωσικής πλευράς μέχρι σήμερα σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλλει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία για να βάλει τέλος στην αιματηρή εισβολή, που διανύει την 12η μέρα της.

Πότε αναμένονται οι διαπραγματεύσεις

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις και μέλος του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» Νταβίντ Αραχαμία, ανέφερε ότι ο επόμενος γύρος θα θα διεξαχθεί στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, όπως και ο προηγούμενος. Σύμφωνα με τον Arakhamia, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 15:00 μ.μ. τοπική ώρα (συμπίπτει με την ώρα Μόσχας) στην Belovezhskaya Pushcha.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο κανάλι Soloviev Live στο YouTube, ένα μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας και ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος, ο Λεονίντ Σλούτσκι, επιβεβαίωσε ότι ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων μπορεί πράγματι να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments