Οικονομία

Ενεργειακή κρίση: Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008

Ενεργειακή κρίση: Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008
Ενεργειακή κρίση: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 βρίσκεται η τιμή της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς επικρατεί έντονος φόβος και ανησυχία από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 βρίσκεται η τιμή της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς επικρατεί έντονος φόβος και ανησυχία από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει το CNBC, σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ ο μέσος όρος της τιμής του γαλονιού βενζίνης ξεπέρασε τα 4 δολάρια το οποίο αποτελεί την υψηλότερη τιμή από το 2008. Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων πραγματοποιούνται με ταχύ βήμα. Πλέον οι καταναλωτές πληρώνουν 40 σεντς περισσότερα ανά γαλόνι σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα και 57 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ενεργειακή κρίση: Σε ποιες περιοχές έχει σκαρφαλώσει η τιμή

Υπάρχουν περιοχές των ΗΠΑ όπου η τιμή έχει σκαρφαλώσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Ενδεικτικά, η μέση τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης στην πολιτεία της Καλιφόρνια έχει εκτοξευτεί στα 5,288 δολάρια.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σύντομα ο μέσος όρος της τιμής σε εθνικό επίπεδο αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμα υψηλότερα, στα 4,50 δολάρια ανά γαλόνι. Παράλληλα, οι αυξήσεις στην αντλία καυσίμων μεγεθύνουν τους φόβους για πληθωριστικές πιέσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εδώ και μήνες έχει δηλώσει ότι καταβάλει προσπάθειες για μείωση των τιμών των καυσίμων και για αυτό τον λόγο στράφηκε στο Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ. Πάντως η κατακόρυφη αύξηση των τιμών πλέον αρκετές φωνές στη χώρα αρχίζουν να ζητούν από την κυβέρνηση να παύσει τον ομοσπονδιακό φόρο στα καύσιμα.

Ενεργειακή κρίση: Στις ΗΠΑ εξετάζουν και το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία

Ακόμη μεγαλύτερες κυρώσεις εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Στις ΗΠΑ εξετάζουν όλο και πιο θερμά την απαγόρευση της εισαγωγής πετρελαίου από τη συγκεκριμένη χώρα.

Τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ζητά και η εταιρεία Lukoil

Ο ενεργειακός κολοσσός Lukoil έστειλε μήνυμα για άμεση αναστολή των ενόπλων συγκρούσεων στον πόλεμο της Ουκρανίας. Σε ανακοίνωση της εταιρείας, σημειώνεται πως το Δ.Σ. της Lukoil υποστηρίζει « την άμεση παύση των ενόπλων συγκρούσεων και την άμεση στήριξη στις διαπραγματεύσεις για επίλυση της κρίσης μέσω της διπλωματικής οδού».

Η Lukoil είναι η πρώτη μεγάλου μεγέθους επιχείρησης της Ρωσίας που ζητά από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αναθεωρήσει τη στάση του για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κίνηση έρχεται καθώς κορυφώνεται ο αντίκτυπος που έχουν οι οικονομικές κυρώσεις από τις χώρες της Δύσης στις μεγάλες επιχειρήσεις της Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments