Αθλητισμός

Formula 1: Ο πιλότος που αμείβεται με 137.000 ευρώ τη μέρα

Formula 1: Ο πιλότος που αμείβεται με 137.000 ευρώ τη μέρα
Formula 1: Η Red Bull Racing ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας της με τον Max Verstappen με ένα "χρυσό" συμβόλαιο.

“Χρυσό” συμβόλαιο υπέγραψε ο Max Verstappen, όπου η Red Bull Racing υπέγραψε επέκταση με τον οδηγό της Formula 1. Μία συμφωνία που πλέον θα έχει διάρκεια έως το τέλος του 2028! Θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια από όσες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Formula 1 και όπως συζητιέται, η πιο προσοδοφόρα αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής θα λαμβάνει πλέον σε ετήσια βάση όσα λαμβάνει και ο Lewis Hamilton. Δηλαδή περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μεταφράζονται σε 137.000 ευρώ την ημέρα.

Στην επίσημη ανακοίνωση του νέου συμβολαίου, ειπώθηκαν πολλά, όχι όμως και το οικονομικό σκέλος. Δεν συνηθίζεται άλλωστε. Και παρότι σε συνέντευξή του ο Helmut Marko, ο ισχυρός άνδρας του αγωνιστικού προγράμματος της Red Bull, ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να απαντήσει.

“Οι όροι του συμβολαίου δείχνουν πόση αξία έχει για εμάς ο Max”

O Marko είπε στην Auto Bild: «Δεν θα κάνω σχόλιο σχετικά με αριθμούς. Μπορώ μονάχα να πω πως και οι δύο πλευρές θα είναι ευχαριστημένες. Οι όροι του συμβολαίου δείχνουν πόση αξία έχει για εμάς ο Max. Συνήθως, η Red Bull δεν κάνει τόσο μεγάλες σε διάρκεια συμφωνίες».

Ο Αυστριακός πρόσθεσε: «Δεν είναι μυστικό πως ο χαρακτήρας είναι ένα προσόν εξαιρετικά σημαντικό στη Red Bull». Ο Verstappen έχει περάσει όλη του την καριέρα στη Formula 1 οδηγώντας για τις Scuderia Toro Rosso και Red Bull Racing. Και με την RBR έχει πάρει 20 νίκες, 13 pole positions και έχει και 60 βάθρα. Φυσικά, και τον παγκόσμιο τίτλο του 2021.

Το 2022 θα έχει ξανά ως teammate τον Sergio Perez. Η νέα σεζόν αρχίζει στις 20 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments