Ελλάδα

Τεράστια η ανταπόκριση των πολιτών για τη συγκέντρωση βοήθειας στην Ουκρανία

Τεράστια η ανταπόκριση των πολιτών για τη συγκέντρωση βοήθειας στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI

Έχουν ανοίξει οι λέσχες φιλίας για τα μέλη που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια, ενώ θα ανοίξουν και οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα αν χρειαστεί να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία. Η δράση Όλοι Μαζί Μπορούμε διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και 10 Δήμους της Αττικής.

Χθες μέσα σε λίγες ώρες, σε κεντρικά σημεία των δήμων της Αττικής συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα. Σε συνεννόηση με την πρεσβεία εξασφαλίστηκαν αποθηκευτικοί χώροι ώστε όλα τακτοποιημένα και ταξινομημένα κατά κατηγορία να φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Μάλιστα, είναι τέτοια η ανταπόκριση που δήμοι χρειάστηκε να παρατείνουν την ώρα της δράσης, ώστε όλοι οι πολίτες να προλάβουν να δώσουν τα είδη που χρειάζονται οι άνθρωποι στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Η προσέλευση ήταν από νωρίς μεγάλη και γρήγορα συγκεντρώθηκαν πολλά είδη πρώτης ανάγκης. Μόνο από τον  δήμο Γλυφάδας λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι είχαν ήδη φύγει δύο γεμάτα φορτηγά, όπως είπε ο δήμαρχος στον Σκάι.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι: Κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, γάλατα, πάνες και φαρμακευτικό υλικό, όπως, αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες,  λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, φλεβοκαθετήρες.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, «αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε. Αποδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας». Τόνισε, πως από νωρίς περίμεναν ουρές κόσμου απ’ έξω για να προσφέρουν. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν ανοίξει οι λέσχες φιλίας για τα μέλη που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια και οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα θα ανοίξουν, εφόσον χρειαστεί για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Οι Δήμοι που συμμετείχαν στη δράση είναι:

Αθηναίων –  Δημαρχείο (Πλατεία Κοτζιά), Αμαρουσίου –  Δημαρχείο (Βασ. Σοφίας 9 & Τ.Κ. Δημητρίου Μόσχα), Γλυφάδας –  Δημαρχείο (Άλσους 15), Ηρακλείου –  Δημαρχείο (Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρίνου Αντύπα), Κηφισιάς –  Γ’ ΚΑΠΗ  Κηφισιάς (Αγραύλης και Κηφισού, Νέα Κηφισιά), Νέας Σμύρνης –  Δημαρχείο (Λεωφ. Συγγρού 193 – 195), Παλαιού Φαλήρου – Δημαρχείο (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος), Παπάγου – Χολαργού –  Δημαρχείο (Λεωφ. Περικλέους 55), Πειραιά –  Γραφείο Εθελοντισμού ΚΟΔΕΠ (Πλατεία Κοραή 1), Φιλοθέης – Ψυχικού – Ι. Ν. Αγίας Σοφίας (κοινότητα Ψυχικού).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments