Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ενεργειακή επάρκεια των νοσοκομείων κρούει η ΠΟΕΔΗΝ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ενεργειακή επάρκεια των νοσοκομείων κρούει η ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί το υπουργείο Υγείας να φροντίσει για την απρόσκοπτη λειτουργία των ενεργειακών συστημάτων των Νοσοκομείων.

Την ανησυχία τους για τις πιθανές επιπτώσεις των εξελίξεων στην ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, εκφράζουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Τα περισσότερα Νοσοκομεία έχουν συνδεθεί ενεργειακά και λειτουργούν με φυσικό αέριο. Μάλιστα έχουν αφήσει ασυντήρητα, χαλασμένα συστήματα και εξαρτήματα άλλων μορφών ενέργειας όπως λέβητες πετρελαίου κ.α.. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να καταστρώσει επείγον επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, επισκευές και συντηρήσεις για να υπάρξει η δυνατότητα στα νοσοκομεία να έχουν και εναλλακτικό τρόπο ενεργειακής λειτουργίας πέραν του φυσικού αερίου, όπως πετρέλαιο”.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι, “με την υφιστάμενη κατάσταση πολλά νοσοκομεία αδυνατούν να λειτουργήσουν εάν διακοπούν οι στρόφιγγες του φυσικού αερίου με μεγάλο κίνδυνο για τους ασθενείς”.

“Για φανταστείτε τα νοσοκομεία να μην έχουν θέρμανση, να μην έχουν ζεστό νερό, να μην λειτουργούν βασικές υπηρεσίες όπως πλυντήρια, μαγειρεία κ.α.”, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments