Διεθνή

Κίεβο πόλεμος: Ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη

Κίεβο πόλεμος: Ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη
Κίεβο πόλεμος: Εικόνες από τον δορυφόρο δείχνουν μία ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Ο πόλεμος συνεχίζεται και το Κίεβο προετοιμάζεται μετά την κατάπαυση του πυρός για την τελική ρωσική επίθεση. Την ίδια ώρα νέες δορυφορικές φωτογραφίες από την Ουκρανία, δείχνουν ρωσική φάλαγγα κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ, στο Χοστόμελ, μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies. Σε μια από της εικόνες διακρίνεται κατεστραμμένη γέφυρα στο Ίρπιν, νότια του Αντόνοφ στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Σήμερα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Κίεβο, καθώς εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες ότι επίκειται μαζική ρωσική εισβολή στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι σειρήνες συναγερμού ηχούν, ενώ εκρήξεις ακούγονταν στα προάστια. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών αναφέρει ότι δεν αποκλείεται η Ρωσία να κάνει την τελική επίθεση στο Κίεβο, τα επόμενα τέσσερα εικοσιτετράωρα

Ετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών

Οι εικόνες που κατέγραψε ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης, αποτυπώνουν το κλίμα του πολεμικού πυρετού και της τελικής σύγκρουσης, που όλοι νιώθουν πως είναι πια πολύ κοντά. Το ύψος ενός εκ των οχυρών που έχουν χτιστεί ξεπερνά τα δύο μέτρα και έχει ένα άνοιγμα, ώστε οι στρατιώτες που θα το επανδρώσουν να μπορούν να πυροβολούν τους Ρώσους που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στην πόλη του Κιέβου. Όλοι είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη.

Το ρωσικό σφυροκόπημα στα περίχωρα του Κιέβου δείχνει ότι πλησιάζει η ώρα μηδέν. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου του MEGA στο Κίεβο, στον ουκρανικό στρατό έχουν την αίσθηση ότι οι Ρώσοι δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα, ούτε τη δύναμη πυρός, αλλά ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό για να πραγματοποιήσουν μια κατά μέτωπο επίθεση στο Κίεβο αυτή τη στιγμή.

Ουσιαστικά, θεωρούν πως έχουν προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλες φθορές τόσο στα οχήματα, όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό του ρωσικού στρατού, ούτε ώστε να καταφέρουν να αποτρέψουν μια τέτοια προσπάθεια.

 210208-nato-star-map

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments