Κόσμος

Ρωσία: Παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα

Ρωσία: Παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα
Ρωσία: Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Ρωσικών ΜΜΕ παρατηρούνται ελλείψεις σε ινσουλίνη και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα.

Από ότι όλα δείχνουν η Ρωσία ξεκίνησε να έχει ελλείψεις στα φάρμακα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant, έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε ινσουλίνη και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα αντιμετώπισης του διαβήτη που παρασκευάζονται στο εξωτερικό διαπιστώνονται ήδη στα ρωσικά φαρμακεία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμακευτικής Εποπτείας της Ρωσίας (Roszdravnadzor) και η ένωση φαρμακείων αποδίδουν τις ελλείψεις σε ινσουλίνη στην έκτακτη αύξηση της ζήτησης εκ μέρους των ρώσων καταναλωτών, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα φάρμακα για διαβητικούς παράγονται στην Ρωσία και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Kommersant.

Δημιουργία ελλείψειων σε ινσουλίνη

Οι ασθενείς που ερωτήθηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν με την σειρά τους ότι αυτή η έκτακτη αύξηση της ζήτησης οφείλεται στο γεγονός ότι τα υπόλοιπα φαρμακευτικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται από τους διαβητικούς παράγονται στο εξωτερικό.

Κατά συνέπεια, περιμένοντας την δημιουργία ελλείψεων ή υψηλό πληθωρισμό, αγοράζουν προληπτικά. Αν και οι δυτικές κυρώσεις δεν στοχεύουν την φαρμακευτική βιομηχανία, η Kommersant προβλέπει ότι οι ρωσικές εταιρείες είναι πιθανόν να βρεθούν χωρίς εισαγόμενες πρώτες ύλες.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν διακόψει τις εξαγωγές

Σύμφωνα με την ρωσική οικονομική εφημερίδα, η Ευρώπη έχει σχεδόν διακόψει τις εξαγωγές. Οι εισαγωγές από την Κίνα και την Ινδία, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 80% των εισαγόμενων φαρμακευτικών πρώτων υλών, καθυστερούν εξαιτίας της διατάραξης των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Τα ρωσικά στοκ μπορούν να διαρκέσουν για διάστημα τριών έως έξι μηνών. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης, η Ρωσία βρέθηκε σχεδόν χωρίς φαρμακευτική βιομηχανία. Εξαρτημένη επί μακρόν από τις δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες, η Ρωσία συγκρότησε πρόγραμμα υποκατάστασης των εισαγωγών, με στόχο να γίνει εξαγωγική χώρα.

Η πολιτική αυτή τροφοδοτήθηκε από τις κυρώσεις και τις αντικυρώσεις ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία. Ομως, η ρωσική παραγωγή συνεχίζει να εξαρτάται από την εισαγωγή πρώτων υλών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments