Διεθνή

Σεξουαλικές ταυτότητες: Γιατί άλλαξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σεξουαλικές ταυτότητες: Γιατί άλλαξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Μεταξύ αυτών των οικείων αλλαγών, ορισμένες έρευνες δείχνουν, ότι η στάση των ανθρώπων απέναντι στη σεξουαλικότητά τους έχει επίσης εξελιχθεί εν μέσω της πανδημίας.

Η απομόνωση που έφεραν τα απανωτά lockdowns έδωσε σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να αναλύσουν πιο βαθιά στοιχεία της ζωής και της ταυτότητάς τους, είτε αυτά είναι τα μέρη που ζουν, οι δουλειές που εργάζονται ή οι ρομαντικές και οικογενειακές τους σχέσεις .

Σύμφωνα με το  Healthmag μεταξύ αυτών των οικείων αλλαγών, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η στάση των ανθρώπων απέναντι στη σεξουαλικότητά τους έχει επίσης εξελιχθεί εν μέσω της πανδημίας.

Είχαμε χρόνο να αναθεωρήσουμε κάθε τομέα της ζωής μας εν μέσω lovkdown

Η εφαρμογή γνωριμιών Bumble ερεύνησε περισσότερους από 4.000 χρήστες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά τον Αύγουστο του 202o.

Tο 21% είπε ότι σχεδίαζε να «εκφράσει τη σεξουαλικότητά του διαφορετικά… σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. ”Μια άλλη έρευνα του Bumble έδειξε ότι το 14% άλλαξε τις σεξουαλικές του επιθυμίες κατά τη διάρκεια τ05ης πανδημίας , επιλέγοντας, για παράδειγμα, σχέσεις του ίδιου φύλου όταν προηγουμένως ήταν μόνο με άτομα άλλου φύλου.

Επιπλέον, έρευνα που διεξήχθη μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 2020 μεταξύ ερωτηθέντων LGBTQ+ από το εργαστήριο Social Relations, Attitudes and Diversity Lab στο Πανεπιστήμιο Trent του Οντάριο, έδειξε ότι το 11% «αισθάνθηκε ότι η ικανότητά του να γνωρίζει την ταυτότητά του είχε αλλάξει ως αποτέλεσμα του Covid-19». Από αυτούς, αρκετοί ανέφεραν ότι αυτό συνέβη επειδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχαν «χρόνο για τον εαυτό μου να καταλάβω τη σεξουαλική μου ταυτότητα».

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι έχουν ανακαλύψει μια νέα πλευρά της σεξουαλικότητάς τους, το να έρθουν στο προσκήνιο αυτές οι αλλαγές στους φίλους και την οικογένειά τους μπορεί να είναι ακόμα δύσκολο

Κάποτε ήταν υπερβολικά συντριπτικές για να συλλογιστούμε –ή καθόλου εξωπραγματικές– αυτές οι «μεγάλες αλλαγές στη ζωή» βρίσκονται τώρα στο τραπέζι για έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών, καθώς ορισμένοι βρέθηκαν να αμφισβητούν τα πολιτιστικά πρότυπα που πάντα προσυπέγραφαν προς την.

Έγινε επαναξιολόγηση των «προεπιλεγμένων ρυθμίσεων»

Σήμερα πλέον όλοι είναι πάντα τόσο απασχολημένοι στη ζωή που είναι πολύ εύκολο να προσπαθήσουν να ξεφύγουν και έρχεται φυσικό να βάζουν την αυτο-ανακάλυψη σε δεύτερη μοίρα.

Όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, αυτό σημαίνει ότι είναι πιο απλό για πολλούς ανθρώπους να ακολουθούν μια νοοτροπία «ετεροκανονικότητας» και να μην αμφισβητούν την ετεροφυλοφιλία με την οποία μεγάλωσαν, σύμφωνα με την Κάρεν Μπλερ, επικεφαλής του Εργαστηρίου Κοινωνικών Σχέσεων, Στάσεων και Διαφορετικότητας του Πανεπιστημίου Τρεντ.

«Μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης και της κουλτούρας μας εξακολουθεί να μας στέλνει το μήνυμα ότι οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε straight», λέει η Μπλερ. Δεδομένου ότι η σεξουαλικότητα υπάρχει σε ένα φάσμα όπου «πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο», προσθέτει, δεν υπάρχει μεγάλο κίνητρο για τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν τη σεξουαλικότητά τους εάν οι «προεπιλεγμένες ρυθμίσεις» ταιριάζουν αρκετά καλά.

Αλλά όταν οι άνθρωποι μπορούσαν να «πατήσουν το κουμπί παύσης κατά τη διάρκεια του lockdown παρατηρήθηκε, ότι πολλοί άνθρωποι, άρχισαν να εξερευνούν τους σεξουαλικούς τους προσανατολισμούς.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments