Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: 30 παιδιά σκοτώθηκαν σε 2 μέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: 30 παιδιά σκοτώθηκαν σε 2 μέρες

Πηγή Φωτογραφίας: manchestereveningnews.co.uk

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που μαίνονται στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή - Συνολικά τουλάχιστον 71 παιδιά έχουν χάσει της ζωή τους από τις 24 Φεβρουαρίου, τα 30 μέσα σε μόλις δύο ημέρες

Συγκλονιστικά είναι τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ουκρανία για την απώλεια παιδιών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες 30 παιδιά έχασαν τη ζωή τους  και συνολικά τουλάχιστον 71 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής , σύμφωνα με τη Λιουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια επίτροπο της ουκρανικής Βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι τις 11:00 της 10ης Μαρτίου, 71 παιδιά σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση στο Telegram.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 8 Μαρτίου, η ίδια είχε ανακοινώσει ότι από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων, είχαν χάσει τη ζωή τους 41 παιδιά.

Μαριούπολη: Παγκόσμια κατακραυγή για τον βομβαρδισμό μαιευτηρίου

Ο χθεσινός βομβαρδισμός ενός κτιρίου που στέγαζε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο και ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη προκάλεσε τρεις θανάτους, εκ των οποίων ενός μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης. Η επίθεση προκάλεσε την έντονη καταδίκη της Δύσης, ενώ η Μόσχα αρκέστηκε να αναφέρει δια της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το κτίριο είχαν εκκενώσει ουκρανικά τάγματα και ετοιμάζονταν για επίθση.

Στη Μαλίν, στην περιοχή Ζίτομιρ (δυτικά), πέντε άνθρωποι εκ των οποίων τρία πολύ μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν επτά σπίτια καταστράφηκαν από αεροπορικά πλήγματα, είπε ακόμη η Ντενίσοβα, η οποία παρέθεσε σειρά παραδειγμάτων από πρόσφατα πλήγματα κατά τα οποία ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους.

Την περασμένη νύχτα, δύο γυναίκες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν μια οβίδα έπεσε στο σπίτι τους στο Σλομπογιάνσκε, ένα χωριό της επαρχίας Ιζιούμ, ανατολικά, είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως ένα κοριτσάκι πέντε ετών επέζησε.

Στο Ιρπίν, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Κίεβο, συνέχισε, ένα δεκάχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά και βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments