Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: 41 παιδιά σκοτώθηκαν από την έναρξη της εισβολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: 41 παιδιά σκοτώθηκαν από την έναρξη της εισβολής

Πηγή Φωτογραφίας: ukrinform.net

Δεκάδες παιδιά έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια επίτροπος της ουκρανικής βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Δραματικοί είναι οι αριθμοί των αμάχων που χάνονται καθημερινά κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Ουκρανία, με συγκλονιστικές εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου αποτυπώνοντας τη φρίκη του πολέμου.

Θύματα αυτής της φρίκης και τα παιδιά. Από την αρχή της ρωσικής εισβολής έως σήμερα στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 41 παιδιά και έχουν τραυματισθεί 76, δήλωσε η αρμόδια επίτροπος της ουκρανικής βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λιουντμίλα Ντενίσοβα, σε ανάρτηση της στο Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Η είδηση αυτή έρχεται να προστεθεί στη δραματική έκκληση που απήυθυναν ΟΗΕ και UNICEF για την προστασία περίπου 100.000 παιδιών τα οποία ζουν σε ιδρύματα της Ουκρανίας, και κινδυνεύουν σε περίπτωση εκκένωσης να γίνουν στόχος διακινητών ανθρώπων.

Η Ντενίσοβα δήλωσε ότι από το Χάρκοβο απομακρύνθηκαν άλλα 300 άτομα. «Μεταξύ τους είναι μια μητέρα με τα τρία της παιδιά, που σώθηκαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού. Ωστόσο από το ωστικό κύμα τραυματίσθηκε το ένα παιδί. Επίσης μια γυναίκα δήλωσε ότι την ώρα που μιλούσε με έναν αστυνομικό, μπροστά στα μάτια τους σκοτώθηκε ένα παιδάκι», δήλωσε η Ντενίσοβα.

Στην πόλη Ντεργκάτσι της περιοχής του Χάρκοβου στη διάρκεια των βομβαρδισμών ένα σχολείο και σπίτια. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν μεταξύ των οποίων και ένα τετράχρονο παιδάκι.

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιορισθεί ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών στη Μαριούπολη και στη Βοπλνοβάχα καθώς οι πόλεις αυτές έχουν πολιορκηθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, μεταδίδει το πρακτορείο Ukrinform.

Η Ντενίσοβα, σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανάφερε ότι βομβαρδιστήκαν περιοχές αμάχων στο Νικολάγεφ, το νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές 60 σπίτια, ενώ από τις επιθέσεις στο Χάρκοβο τις μέρες αυτές επλήγησαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού περίπου 30 σχολεία, 27 παιδικοί σταθμοί και 5 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments