Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα παραδέχεται τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης,

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα παραδέχεται τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης,
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει και είχαν πάρει θέσεις μάχης - 17 τραυματίες ανάμεσά τους και έγκυες διαψεύδουν τη Μαρία Ζαχάροβα

Την καταδίκη της Δύσης προκάλεσε ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Μαριούπολη , αλλά και η παραδοχή της Μόσχας ότι γνώριζε για την επίθεση

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει και είχαν πάρει θέσεις μάχης». Οι 17 τραυματίες, ανάμεσά τους και έγκυες, όπως αποτυπώνονται σε βίντεο και φωτογραφίες, τη διαψεύδουν.

Βίντεο από την επίθεση στο μαιευτήριο της Μαριούπολης: 

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου Ζελένσκι ο οποίος σε ανάρτησή του είπε: «Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, βρίσκονται κάτω απ’ τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά».

Την οργή του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, που έγραψε ότι ελάχιστα πράγματα είναι πιο διεστραμμένα από το να στοχεύει κανείς απροστάτευτους ανθρώπους. Ανάλογη θέση πήρε και ο Λευκός Οίκος.

Το αεροπορικό χτύπημα στο μαιευτήριο της Μαριούπολης είχε ως αποτελέσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά η πρόσοψη του κτιρίου, με αστυνομικούς και στρατιώτες να σπεύδουν για να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησε η ουκρανική πλευρά, φαίνεται, μεταξύ άλλων, να απομακρύνεται μία έγκυος γυναίκα από τα χαλάσματα.

Σύμφωνα μάλιστα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι Ρώσοι παραδέχτηκαν τη χρήση θερμοβαρικών βομβών, οι οποίες απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται, όταν υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούν άμαχοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments