Οικονομία

Αργό πετρέλαιο: Ραγδαία πτώση άνω του 12%

Αργό πετρέλαιο: Ραγδαία πτώση άνω του 12%
Αργό πετρέλαιο: Ραγδαία πτώση σημείωσαν οι τιμές στα συμβόλαια πετρελαίου την Τετάρτη, ξεπερνώντας το 12% στις ΗΠΑ.

Ραγδαία πτώση σημείωσαν οι τιμές στα συμβόλαια πετρελαίου την Τετάρτη, ξεπερνώντας το 12% στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι μόλις μία ημέρα έκλεισαν σε υψηλό από το 2008 κάτι που δείχνει και το πόσο επηρεάζουν οι εξελίξεις σε Ρωσία και Ουκρανία τις αγορές.  Ωστόσο, υπαναχώρηση των τιμών δεν σημαίνει πως θα ανατραπεί το bullish τεχνικό outlook για το πετρέλαιο και το ευρύτερο ενεργειακό πλέγμα, προσέθεσε.

Την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αμερικάνικο αργό WTI παράδοσης Απριλίου έχασε 15 δολάρια ή 12,1% στα 108,70 δολάρια η ουγγιά.  Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent, παραδόσεως Μαΐου, το οποίο έκλεισε με απώλειες 12,3% ή 15,81 δολαρίων/βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 112,17 δολάρια/βαρέλι. Την ίδια στιγμή, τα συμβόλαια του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στο Άμστερνταμ (TTF) κατέγραψαν απώλειες 28%, υποχωρώντας στα 154 ευρώ/Μwh.

Την Τρίτη, οι τιμές του αργού έπιασαν νέα υψηλά 14 ετών, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας, οι οποίες απαγόρευσαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Τι είχε συμβεί την Τρίτη

Με υψηλά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το πετρέλαιο, στον απόηχο των ανακοινώσεων ΗΠΑ και Βρετανίας για την απαγόρευση εισαγωγών αργού από την Ρωσία. Το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 123,7 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 3,6% ή 4,3 δολαρίων/βαρέλι, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επίδοσή του από τον Αύγουστο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent παραδόσεως Μαΐου, το οποίο αν και σκαρφάλωσε προσωρινά ακόμα και πάνω από τα 130 δολάρια/βαρέλι, τελικά έκλεισε στα 127,9 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 3,8%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments