Κόσμος

Μπάιντεν: Αύξηση δασμών στη Ρωσία – STOP σε εισαγωγές βότκας και διαμαντιών

Μπάιντεν: Αύξηση δασμών στη Ρωσία – STOP σε εισαγωγές βότκας και διαμαντιών

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

«Δεν πρόκειται να κάνουμε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία», ξεκαθάρισε ωστόσο, ο Αμερικανός ηγέτης από τον Λευκό Οίκο.
Νέα μέτρα σε βάρος της Μόσχας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποιώντας, ότι μια απευθείας αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας μπορεί να προκαλέσει έναν «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σήμερα να «αποφύγει» μια «άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», επειδή θα προκαλούσε έναν «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία», ξεκαθάρισε ωστόσο ο Αμερικανός ηγέτης από τον Λευκό Οίκο.

Stop στις εισαγωγές βότκας και διαμαντιών

Παράλληλα ο ένοικος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποφάσισαν να αποκλείσουν τη Ρωσία από το κανονικό καθεστώς αμοιβαιότητας που διέπει το παγκόσμιο εμπόριο, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την επιβολή τιμωρητικών δασμών ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Λαμβάνουμε επίσης επιπρόσθετα μέτρα για την απαγόρευση βασικών τομέων της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών, της βότκας και των διαμαντιών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Μόσχα απολάμβανε προηγουμένως το λεγόμενο εμπορικό καθεστώς του «μάλλον ευνοούμενου κράτους», το οποίο ευνοούσε το ελεύθερο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών.

Συμφώνησαν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο  Μπάιντεν και συμφώνησαν για περαιτέρω υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας και για περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Του δώσαμε την αξιολόγηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης, τον ενημέρωσα για τα εγκλήματα της Ρωσίας κατά του άμαχου πληθυσμού. Συμφωνήσαμε για περαιτέρω βήματα για την υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας και την αύξηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter. Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments