Διεθνή

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες απήγαγαν τον δήμαρχο Μελιτόπολης [vid]

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες απήγαγαν τον δήμαρχο Μελιτόπολης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο δήμαρχος συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης, που απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα νότια του Ζαπορίζια, για να επιλύσει θέματα ανεφοδιασμού.

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης απήχθη σήμερα από Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει αυτήν την πόλη στη νότια Ουκρανία, ανέφεραν πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι.

«Μια ομάδα αποτελούμενη από δέκα κατακτητές απήγαγε τον δήμαρχο της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter το Ράντα, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας. «Αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον εχθρό», πρόσθεσε.

Πώς έγιναν όλα

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο δήμαρχος συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης, που απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα νότια του Ζαπορίζια, για να επιλύσει θέματα ανεφοδιασμού.

Πριν από μερικές ημέρες η αναπληρώτρια επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Ζαπορίζια Λεϊλά Ιμπραχίμοβα είχε επίσης απαχθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με το Ράντα.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον αναπληρωτή αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Kyrylo Tymoshenko, ο οποίος δημοσίευσε και ένα video  από κάμερες ασφαλείας με την στιγμή τη απαγωγής. Στο video φαίνεται καρέ – καρέ η στιγμή της απαγωγής του δημάρχου, ενώ προς το παρόν δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα καμία πληροφορία για την κατάστασή του.

Τον απήγαγαν Ρώσοι στρατιώτες

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να τον αντικαταστήσουν με κάποιον «φιλορώσο» ή ακόμα και Ρώσο δήμαρχο, καθώς η πόλη σφυροκοπάται καθημερινά από βομβαρδισμούς και επιθέσεις  – Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του

kyivpost

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, Ρώσοι στρατιώτες απήγαγαν νωρίτερα την Παρασκευή, τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Άλλος αξιωματούχος, ο Κιρίλο Τιμοσένκο, ανάρτησε στο Telegram video, που δείχνει, από μακριά, στρατιώτες να βγαίνουν από ένα κτίριο, κρατώντας έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα, με το κεφάλι του καλυμμένο με μια μαύρη κουκούλα.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να τον αντικαταστήσουν με κάποιον «φιλορώσο» ή ακόμα και Ρώσο δήμαρχο, καθώς η πόλη σφυροκοπάται καθημερινά από βομβαρδισμούς και επιθέσεις. Πριν από τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου, η Μελιτόπολη είχε περίπου 150.000 κατοίκους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments