Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Οι Ρώσοι ανεβαίνουν στη κόκκινη γραμμή εγκλημάτων πολέμου”

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Οι Ρώσοι ανεβαίνουν στη κόκκινη γραμμή εγκλημάτων πολέμου”
Εκπλήσσει τους ειδικούς ο κακός προγραμματισμός, η σκληρότητα και η απουσία κρίσιμων δεξιοτήτων του Ρωσικού στρατού.

Δύο εβδομάδες μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία – τον μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο της Ευρώπης από το 1945 – η εικόνα του ρωσικού στρατού που θα έπρεπε να φοβούνται άλλες χώρες, έχει καταρρεύσει.

Σε δύο εβδομάδες πολέμου στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει το 8-10% των στρατιωτικών πόρων που προορίζονταν για την εισβολή ισχυρίζεται το CNN.

Ο στρατός της Ουκρανίας κατάφερε με κάποιο τρόπο να εμποδίσει τον αντίπαλό του. Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτώσει περισσότερους από 3.000 Ρώσους στρατιώτες, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

Ο κακός σχεδιασμός και η ανικανότητα των συνδυασμένων όπλων βύθισαν το σχέδιο της Ρωσίας για γρήγορη νίκη στην Ουκρανία, κάτι που ανάγκασε τη Μόσχα να βάλει σε εφαρμογή το Σχέδιο Β, βομβαρδίζοντας πόλεις της Ουκρανίας.

Η αποτυχία αυτού του σχεδίου οδήγησε τους Ρώσους σε ένα νέο: «Η εκ προθέσεως δολοφονία Ουκρανών αμάχων,  έγινε με σκοπό να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα προσφύγων και να ασκήσει πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και την υπόλοιπη Ευρώπη, να κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν τη δολοφονία», είπε ο Αμερικανός υποστράτηγος Scott Berrier που ηγείται της Άμυνας Υπηρεσίας Πληροφοριών,  στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής

Ο ρωσικός στρατός γύρισε πίσω στον βομβαρδισμό, ειδικά σε αστικό έδαφος όπου τα στρατεύματά τους δεν είναι σε θέση να σημειώσουν πρόοδο. «Αναπόφευκτα, αυτό έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες σκηνές καταστροφής σε περιοχές αμάχων και σε έναν όλο και πιο άσχημο πόλεμο», είπε ο Μάικλ Κόφμαν, ο οποίος διευθύνει τις μελέτες για τη Ρωσία στο CNA.

Γεγονός είναι, ότι πολλοί εκπλήσσονται από την έλλειψη ικανότητας συνδυασμένων όπλων στον ρωσικό στρατό. Η έλλειψη ικανότητας ακόμη και να κάνουν ελιγμούς στο θέατρο των επιχειρήσεων είναι εκπληκτικό.

Η Ρωσία φαίνεται να μην ανησυχεί ότι τα πυρά κατά αμάχων μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου. «Σίγουρα ο βομβαρδισμός σχολείων και εγκαταστάσεων που δεν σχετίζονται με τον σπουδαίο ουκρανικό στρατό, θα μου έδειχνε ότι ανεβαίνουν αμέσως στη γραμμή εγκλημάτων πολέμου, αν δεν το έχουν κάνει ήδη», είπε ο υποστράτηγος Scott Berrier

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments