Αθλητισμός

Formula 1: Αφαιρέθηκε η σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του Φέτελ

Formula 1: Αφαιρέθηκε η σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του Φέτελ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Το μήνυμα ειρήνης που ήθελε να στείλει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η επιλογή να τοποθετήσει με τις σημαίες κρατών κι αυτήν του ψευδοκράτους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η “απροσεξία” του Σεμπάστιαν Φέτελ και των ανθρώπων της Aston Martin να τοποθετήσουν στο κράνος του τη σημαία του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου. Ο Γερμανός συμμετείχε στις χειμερινές δοκιμές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπαχρέιν και στο κράνος υπήρχαν οι σημαίες όλων των κρατών, ως μήνυμα ειρήνης ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

twitter

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου έκανε καταγγελία στη FIA, από την οποία απαίτησε την άμεση απόσυρση της σημαίας του ψευδοκράτους από το κράνος του οδηγού, αλλά και την επιβολή ποινής τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, επιστολή τόσο στην παγκόσμια ομοσπονδία όσο και στον ίδιο τον Γερμανό απέστειλε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ).

Ύστερα από αυτές τις κινήσεις, άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο από την Aston Martin F1 όσο και από τον Φέτελ, καθώς εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι η επίμαχη σημαία θα αφαιρεθεί από το κράνος του Γερμανού οδηγού.

Το 2006, ο νικητής του Τουρκικού GP, Φελίπε Μάσα, έλαβε το τρόπαιό του από τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που ήταν τότε ο η ηγέτης του. Η κίνηση αυτή των Τούρκων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της FIA, που επέβαλε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων στους διοργανωτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments